Stefan Kretzschmar

'Hrvatska može do medalje, Vujović je nevjerojatan, a Srbija nema šanse'

Foto: 'nph / Nollert'
'Hrvatska može do medalje, Vujović je nevjerojatan, a Srbija nema šanse'
14.01.2016.
u 12:03
– Teško je prognozirati, ali znam da balkanske momčadi imaju turnirski mentalitet i da su igrači iznimno ponosni što prezentiraju svoje zemlje
Pogledaj originalni članak

Hrvatski rukometaši nalaze se u Poljskoj gdje ih već u petak očekuje prva utakmica na Europskom prvenstvu. Protivnici izabranicima Željka Babića bit će Bjelorusi, a hrvatska javnost nada se da će naše zvijezde odigrati puno bolje nego u pripremnoj utakmici protiv Slovenije koju su izgubili s nevjerojatnih 15 razlike.

Uoči početka ovog velikog natjecanja, za Handball Planet svoja razmišljanja podijelio je legendarni Stefan Kretzschmar.

– Francuska i Španjolska su favoriti, a uz njih tu vidim i Poljsku, Dansku i Mađarsku, rekao je legendarni Nijemac pa dodao:

– No, i Island, Švedska, Hrvatska, Slovenija i Njemačka mogu iznenaditi. Svi oni imaju dobre momčadi za takav podvig.

Osvrnuo se u posebnom dodatku i na momčadi s prostora bivše Jugoslavije.

– Teško je prognozirati, ali znam da balkanske momčadi imaju turnirski mentalitet i da su igrači iznimno ponosni što prezentiraju svoje zemlje. U svakom slučaju, oni znaju igrati rukomet. Hrvatska ima dobru momčad i uvijek je kandidat za medalju, a Crna Gora je daleko od toga. Slovenija ima sjajne igrače i nevjerojatnog trenera. Makedonci su veliki borci i imaju Kirila Lazarova – vjerojatno najboljeg šutera na svijetu. Srbija bez Ilića i Vujina nema velike šanse – zaključio je Kretzschmar.

>>Brat Ivan moj je tajni agent 007 za Bjelorusiju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LI
Lika76
08:44 15.01.2016.

Bojim se da necemo vidi ni polufinale! Nazalos i rukomet u zadnjim godinama samo pada! Trebaju da igraju najbolji a ne da se guraju osobni interesi od nekih ljudi!!!!

GA
Gambit
15:17 14.01.2016.

Madari su bolji od nas?!