ARGENTINA - HRVATSKA 2:3 U prijateljskoj utakmici u Baselu kockasti pobijedili jednog od favorita SP-a

Hrvatska može i s najvećima!

Foto: import
Hrvatska može i s najvećima!
02.03.2006.
u 09:13
Pogledaj originalni članak

Ostalo je još jedno zadovoljstvo. Na tom je stadionu Hrvatska stigla do još jednog velikog rezultata, pobijedila je veliku Argentinu. Dvostruki svjetski prvak igrao je u najjačem sastavu koji je imao na raspolaganju Jose Pekerman.

Nisu gauči uspjeli nadigrati Hrvatsku. Bilo je doduše trenutaka u kojima su nam sakrili loptu, pogotovo nakon što su poveli s 2:1.

Sasvim ravnopravno
Pa ipak, pokazalo se, ukupno gledajući, da smo bili sasvim ravnopravni, da se možemo nositi i s takvim suparnikom. Pa onda dolazi i više vjere da ćemo moći i 13. lipnja u Berlinu s Brazilomizaći na kraj. Naravno da zamjerki ima, da ima stvari koje se još moraju popraviti. No, baš zato i služe ovakve utakmice kakva je bila ova u Baselu.

Rano vodstvo kao da je opustilo hrvatske igrače, ponijelo ih je i ozračje na stadionu koje je bilo na našoj strani. Hm, šteta za nekoliko bačenih baklji na igralište, ali nećemo cjepidlačiti. Pribojali smo se kad smo vidjeli da ovdje nema ograde koja dijeli navijače i travnjak.

Neoprezan pogodak
I, vratimo se igri. Opušteni smo neoprezno primili pogodak, greškom Tudora Argeninci su dobili priliku izigrati nas. Pa onda Tomas! Kakav dar Messiji. A pakleni Argentinac to nije oprostio i već u sedmoj minuti Argentina je vodila. Nelagoda se uvukla u hrvatske navijače, trebalo nam je vremena da se smirimo, posložimo. Platili smo danak Tudorovim i Tomasovim pogreškama, izvukli se kad su griješili Babić i Šimić. Polako se i vraćala naša igra, prije svega zahvaljujući Modriću, Prši i Klasniću. Pogotovo Modriću koji je u bio odličan. Čovjek ideje, trke, htijenja i znanja.

U nastavku smo znali smiriti igru, pa i gadno zaprijetiti. To je donijelo i izjednačenje, proboj Prše bio je fantastičan, a dotad zatajni Srna na pravom mjesto da bi pogodio za izjednačenje. I ni tada nismo prestali tražiti pobjedu, stigla je u posljednjim sekundama, posve zasluženo. Na kraju moramo biti svi jako sretni. Pogotovo uz spoznaju da nije bilo Roberta Kovača na mjestu posljednjeg čovjeka obrane, da Tudor to dugo nije igrao, da je Srna s jako malo utakmica u nogama... I to je donijelo nedaće.

Vremena za popravke ima. A ako smo se s dvostrukim svjetskim prvacima, i jednim od favorita na SP mogli nositi i uz te probleme, optimizma ne smije manjkati. Ovom smo utakmicom dobili i Luku Modrića, snašao se kao da je s tim dečkima zajedno već lijepi niz utakmica, pogotovo s Pršom, Klasnićem i Babićem je dobro surađivao. Pa, ako smo već morali biti oslabljeni za neigranje Roberta Kovača, onda smo njegovim izostankom dobili novu potvrdu da Modrić ima mjesta u toj momčadi.

Dajte nam Brazil
S pjesmom se otišlo iz Basela, opet je Hrvatska u modi. Svaka čast dečki. Ma kakav Messi, Riquelme, Crespo, Tevez... Imamo mi svoje nogometne velemajstore!

I, dajte nam već jednom taj Brazil!


Hrvatska - Argentina 3:2

Basel, stadion St. Jakobspark
Gledatelja: Oko 10.000
Vrijeme: Hladno. Sudac: Markus Nobs (Švicarska)

Hrvatska
Pletikosa 6.5
Šimić 7
Tomas (od 46. Tomas) 5.5
Tudor 6.5
Babić 7
Srna 7
Modrić (od 84. I. Leko) 8/7
Kranjčar (od 90. Buljat) 6.5/ -
N. Kovač (od 82. J. Leko) 7
Klasnić (od 75. Olić) 7.5
Pršo (od 90. Petrić) 7.5/ -

Argentina
Abbondanzieri 5
Ponzio 6
Samuel 6.5
Burdisso 5.5
Coloccini (od 60. Gonzalez) 6.5
Riquelme 7
Cambiasso 6.5
Demichelis 6.5
Tevez (od 68. Aimar) 7.5
Messi 8
Crespo (od 75. D. Milito) 7/ -

Strijelci:
1:0 Klasnić ('3)
1:1 Tevez ('4)
1:2 Messi ('6)
2:2 Srna ('52)
3:2 Šimić (90+1)


Mladi bolji od Danske

Mlada reprezentacija Hrvatske pobijedila je u prijateljskoj utakmici odigranoj na Kantridi U21 reprezentaciju Danske rezultatom 2:1. Pogotke za našu reprezentaciju postigli su Ahmad Sharbini u 9. i Mensur Mujdža u 35. minuti.

Pogledajte na vecernji.hr