SP

Hrvatska propustila šokirati domaćina Švedsku i izgubila ključni dvoboj za pobjednika skupine

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Hrvatska propustila šokirati domaćina Švedsku i izgubila ključni dvoboj za pobjednika skupine
05.12.2023.
u 22:12
Nakon uvjerljivih 19-12 za Švedsku u 50. minuti, mini-serijom 4-0 Hrvatska se pet minuta prije kraja došla na svega tri gola zaostatka, no i ta mala nada se brzo ugasila s tri brza gola Šveđanki
Pogledaj originalni članak

U dvoboju 3. kola A skupine Svjetskog prvenstva rukometašice Hrvatske su u Goeteborgu izgubile od domaćina Švedske s 17-22 (7-9). Hrvatske rukometašice izgubile su ključni dvoboj za pobjednika skupine A i četvrtfinale protiv Šveđanki s, no "Kraljice šoka" su propustile priliku "šokirati" domaćina SP-a.

Na početku utakmice Šveđanke je potpuno zaustavila vratarica Tea Pijević. Pijević je briljirala u prvom dijelu s čak 10 obrana, u prvih 15 minuta primila samo četiri gola, od čega dva iz sedmerca. No, fantatičnu izvedbu Pijević upropastila je katastrofalna igra Hrvatica u napadu i nekoliko dvojbenih sudačkih odluka, pa su Šveđanke krajem prvog dijela došle do vodstva od 8-5 i utakmica je krenula putem neumitnog poraza odabranica Ivice Obrvana.

VEZANI ČLANCI:

Nakon uvjerljivih 19-12 za Švedsku u 50. minuti, mini-serijom 4-0 Hrvatska se pet minuta prije kraja došla na svega tri gola zaostatka, no i ta mala nada se brzo ugasila s tri brza gola Šveđanki. Kod Hrvatske je Pijević završila s 13 obrana, Andrea Šimara je zabila pet golova, Valentina Blažević tri, a Dejana Milosavljević dva. Kod Šveđanki je prvo ime bila Jenny Carlson sa šest pogodaka.

Hrvatska je ušla kao drugoplasirana iz skupine u drugi krug, ali sa samo jednim bodom, onim iz remija sa Senegalkama u prvoj utakmici, dok Šveđanke prenose maksimalna četiri boda. Naša skupina se križa sa skupinom u kojoj su Crna Gora (4 boda), Mađarska (2) i Kamerun bez bodova. Prvu utakmicu igramo s Crnogorkama u četvrtak u 18 sati u Goeteborgu, zatim u subotu protiv Kameruna u 15.30 sati, te naposljetku u ponedjeljak s Mađarskom u 18 sati. Iz skupine drugog kruga samo dvije prvoplasirane odlaze u četvrtfinale.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

B2
bordon 2
22:21 05.12.2023.

Jedina svjetla točka vratarka Tea Pijević. Napad katastrofa.

ZO
zoca
14:46 06.12.2023.

nepripremljene utakmice bez taktike ,uigranosti puno nesigurnosti koja se uvuce pa djeluje amaterski..ne zelim da vjerujem u manjak kvaliteta..moze li bolje?Obrvan?ne znam

SS
sokac sa drave
09:34 06.12.2023.

Mislim da je trener totalno zakazao.Svedjanke su igrale ocekivano svoju nordijsku agresivnu obranu na granici dozvoljenog 6---0.Tu su nase igracice bile potisnute iz zone suta pucale su sa petnaest metara i razbranili protivnicku golmanicu.Trener je morao protivnicku obranu vratiti na sest metara uvaliti im dva pivota ali nije?Mogao je pokusati pri kraju sa sedam na sest sa dva pivota ali nije?Sada je jasno zasto je trener bio u toliko klubova i svagdje je nakon kratkog vremena protjeran.