odluka HNS-a

Hrvatska s Bugarskom u Maksimiru i to bez gledatelja

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Hrvatska s Bugarskom u Maksimiru i to bez gledatelja
31.07.2015.
u 18:30
Postoji puno razloga za optimizam oko danas obnovljenih odnosa s Klubom navijača Uvijek vjerni, stoji u priopćenju HNS-a.
Pogledaj originalni članak

Danas je u Zagrebu održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je predsjednik HNS-a Davor Šuker sažeo rezultate djelovanja Saveza u protekle tri godine.

Šuker je istaknuo niz različitih međunarodnih skupova koji su održani u Hrvatskoj, uključujući Strateški sastanak u Dubrovniku te Kongres AEFCA-e u Zagrebu. Hrvatski nogometni savez može se pohvaliti odličnom uključenošću u rad tijela Fife (tri člana: Šuker, Vrbanović i Novak) i Uefe (28 osoba) što je znatno više nego u prethodnom razdoblju.

Spomenuo je i pomake po pitanju sudaca gdje su liste sudaca značajno smanjene, povećan je broj suđenja u inozemstvu, a po prvi puta je jedan hrvatski sudac (Ivan Bebek) na elitnoj listi Uefe.

Predsjednik HNS-a naglasio je i kako odlično financijsko poslovanje Saveza omogućuje ulaganje u različite projekte, poput novih prostorija Saveza u Ulici grada Vukovara 269a, ali i u razne oblike pomoći. HNS je, primjerice, prikupio više od 1.200.000 eura za obnovu igrališta u Slavoniji, a s milijun eura sudjelovao je u izgradnji novog kampa NK Rijeka na Rujevici. Sveukupna pomoć Saveza za nogometnu obitelj u razdoblju od 2012. do 2015. godine iznosila je 26.462.000 kuna.

Kako zbog kazne Uefe utakmica Hrvatska - Bugarska ne može biti igrana u Splitu kao što je predviđeno, Izvršni odbor HNS-a odlučio je da će se ta posljednja domaća utakmica u ovim kvalifikacijama igrati na stadionu Maksimir u Zagrebu. Taj susret odigrat će se bez gledatelja, kao i prva domaća utakmica kvalifikacija za SP 2018 zbog kazne koju je Uefa odredila zbog svastike na Poljudu. 

Dodajmo i kako je Šuker u sjedištu Saveza s najbližim suradnicima ugostio predstavnike Kluba navijača Uvijek vjerni.

- U obostranom otvorenom i konstruktivnom razgovoru koji je prošao u vrlo pozitivnom ozračju, HNS i Klub navijača dotaknuli su se brojnih otvorenih tema te pronašli temelje za kvalitetniji odnos koji je proteklih godina prolazio različite faze. Dogovoreno je i nekoliko operativnih sastanaka na kojima će se precizirati konkretne aktivnosti koje bi obje strane učinile s ciljem stvaranja najboljih mogućih uvjeta za navijače hrvatske nogometne reprezentacije u zemlji i inozemstvu. Zajednički je zaključak, stoga, kako postoji puno razloga za optimizam oko danas obnovljenih odnosa, stoji u priopćenju HNS-a.

>>Šuker: Ždrijeb je dobar, a protiv Turske igramo pred praznim tribinama

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SA
Sampei
13:36 02.08.2015.

HNS sam ne može istrijebiti huligane jer nema represivni aparat, a ova vlast na čelu sa SDP-om to ne želi učiniti jer su im oni saveznici u borbi s HNS-om u kojem su većina ljudi iz HDZ-a kojeg SDŠ želi preuzeti i zato huligani i dalje nekažnjeno rade izgrede.

FI
Fisherman
10:29 01.08.2015.

Da je istrijebiti huligane a to policija i drzava mogu u 2 tjedna onda bi i posjecenost utakmicama bila veca.Ja bi svakom ili bar prvoj trojici (ostali bi poslije bili mirni ko bebe) suknuo 3-4 godine robije za bilo koji prekrsaj na stadionu.....joj da vidis poslije lijepog i pristojnog navijanja.Jbg 20 tih huligana bi zavrsilo u zatvoru ali bi se spasile generacije navijaca,a i sam nogomet.

GI
gismund
13:38 02.08.2015.

"hvala" "navijačima" s juga što smo opet kažnjeni