Gabrijel Veočić

Hrvatski boksač se vratio iz Beograda : Eh, da nisam naletio na svjetskog prvaka Kubanca...

Hrvatski boksač se vratio iz Beograda : Eh, da nisam naletio na svjetskog prvaka Kubanca...
10.11.2021.
u 21:18
– Ovo je veliko iznenađenje! Mislio sam da će me prijatelji u klubu pozdraviti i kratko zapljeskati kad se vratim, a oni su organizirali pravi doček, s poklonima, zakuskom, sokovima... Baš mi je drago!
Pogledaj originalni članak

Gabrijel Veočić, 20-godišnji hrvatski boksački reprezentativac, vratio se u svoj Slavonski Brod sa Svjetskog prvenstva održanog u Beogradu. Gabrijelu je u ponedjeljak navečer njegov matični Boksački klub Brod pripremio doček, a mladi reprezentativac, najbolji hrvatski boksač na nedavno završenom SP-u, nije krio svoje oduševljenje.

Kubanci su doktori boksa

– Ovo je veliko iznenađenje! Mislio sam da će me prijatelji u klubu pozdraviti i kratko zapljeskati kad se vratim, a oni su organizirali pravi doček, s poklonima, zakuskom, sokovima... Baš mi je drago!

Nevjerojatni Gabrijel još jednom je pokazao kako je za njega samo nebo granica. Podsjetimo, mladi je Slavonac u kategoriji do 75 kg zaustavljen u četvrtfinalu, a protivnik mu je bio Kubanac Yoenlis Hernandez Martinez, boksač koji je kasnije osvojio naslov svjetskog prvaka. Prije toga Brođanin je upisao tri impresivne pobjede u izazovnoj srednjoj kategoriji svladavši reprezentativce Meksika, Bosne i Hercegovine te Škotske. Nažalost, njegov put prema svjetskoj medalji zaustavljen je u meču s kubanskim reprezentativcem.

– Kubanci su inače poznati kao doktori boksa. Moj tim i ja dugo smo gledali Martinezove borbe kako bismo razvili taktiku koju smo u konačnici uspjeli razraditi i s njom bih i pobijedio, no vrlo iskusni protivnik promijenio je stil boksanja odmah na početku borbe.

Bez obzira na propuštenu priliku da se ovjenča odličjem, Gabrijel je na kraju vrlo zadovoljan onim što je pokazao. I na dočeku je rekao da je ponosan na svoj nastup, ali izrazio i malo žaljenje što mu je ždrijeb donio baš najtežeg mogućeg suparnika.

– Da mi je netko prije Svjetskog prvenstva rekao da ću biti među prvih osam u svijetu, ne bih mu vjerovao. S druge strane, tko zna. Da mi nije Kubanac bio protivnik, možda bih stajao na pobjedničkom postolju. No bit će vremena – optimističan je Gabrijel.

Brođanin nema za čime žaliti. Pružio je najbolji nastup na ovom SP-u od svih deset naših predstavnika te je ispao od uistinu sjajnog protivnika.

Nastavljaju žestokim ritmom

Podsjetimo da svjetsku boksačku medalju Hrvatska čeka još od 2005. godine i srebra Marija Šivolije, a od osamostaljenja doživjeli smo još samo broncu Filipa Palića iz 2001. godine. Gabrijelu pak najbolji dani tek slijede i nestrpljivo čekamo njegove nove nastupe.

Članovi Boksačkog kluba Brod pripremili su poklon i za Gabrijelova oca i trenera Peru Veočića, a kako su nam kazali Veočići, slijedi im tek nekoliko dana opuštanja, uz nešto lakše treninge, a onda ponovno nastavljaju sa žestokim radom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
roland
06:11 11.11.2021.

Veočić će puno napraviti. Milun isto može puno napredovati ako ode u Slavonski brod.