POMIJEŠAO LONČIĆE

Hrvatski sportaš pitao ChatGPT o sebi, odgovor je urnebesan

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se uo?i kvalifikacija za Svjetski kup
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Šibenik: Košarkaš SIG Strasbourga Miro Bilan u šetnji sa suprugom Nevenom i sinom
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: ?etvrta utakmica finalne serije doigravanja Prvenstva Hrvatske, Cedevita - Cibona
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Konferencija hrvatske košarkaške reprezentacije uoči Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hrvatska preživjela dramu i ostala u igri za Olimpijske igre
05.04.2023.
u 14:01
Umjetna inteligencija odgovorila je da je Miro Bilan hrvatski pjevač koji je pobijedio na Eurosongu 2019. godine, da je nastupao u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato" da se bavi humanitarnim radom.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski košarkaš Miro Bilan (33) iskoristio je popularni program ChatGPT da dozna nešto o sebi. Postavio je pitanje "Gdje je i što sad radi Miro Bilan" i dobio urnebesan odgovor.

Umjetna inteligencija odgovorila mu je da je Miro Bilan hrvatski pjevač koji je pobijedio na Eurosongu 2019. godine, da je nastupao u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato" da se bavi humanitarnim radom.

ChatGPT je prototip chatbota koji je razvila organizacija OpenAI, koja se bavi razvojem umjetne inteligencije. Chatbot o kojem svi govore koristi veliki jezikovni model uvježbavan na podržanom učenju, jednoj od tri paradigme strojnog učenja. 

Ovaj chatbot može razumjeti tekstualni zadatak u tolikoj mjeri da može sam napisati i odgovor pa ga se s lakoćom može uvrstiti među napredne sustave umjetne inteligencije, a u pojedinim je trenucima doista usporediv i sa samim čovjekom.

No, ponekad daje netočne informacije što se vidi u Bilanovom slučaju. Inače, ChatGPT nije treniran na događajima nakon 2021. godine tako da "ne zna" što se događalo nakon toga.

>> Modrić ili Đoković? Poznato tko je više zaradio u karijeri. Luka je puno popularniji na internetu


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VO
Vorta13
20:59 05.04.2023.

Pitao sam i ja AI "Gdje je i što sad radi Miro Bilan?" i dobio ovaj odgovor: "Miro Bilan je hrvatski profesionalni košarkaš koji trenutno igra za Peristeri u Grčkoj košarkaškoj ligi. Rođen je 21. srpnja 1989. u Šibeniku i visok je 213 cm. Prije Peristerija igrao je za Dinamo Sassari u Italiji, ASVEL i SIG Strasbourg u Francuskoj, Cedevita, Zadar i Šibenik u Hrvatskoj. Bio je MVP ABA lige 2016. godine i član hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama 2016. godine." ChatGPT 3 je demostracija "large language modela", a ne izvor informacija. Ako želite AI koji može biti za informiranje, to su trenutno Bing Chat i plaćena verzija GPT-a 4.