Devisov kup

Hrvatski tenisači u kvalifikacijama gostuju u Južnoj Africi

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Hrvatski tenisači u kvalifikacijama gostuju u Južnoj Africi
13.07.2011.
u 14:20
- Uz Andersona, JAR ima i jaki par, ali mi sad znamo da s Karlovićem i Dodigom i za tu utrku konja imamo - smatra izbornik Prpić.
Pogledaj originalni članak

U kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davisova kupa hrvatski će tenisači najesen gostovati u Južnoj Africi. Odlučeno je tako ždrijebom u uredu ITF-a u Londonu. Kako će to biti prvi međusobni susret tih dviju reprezentacija, domaćinstvo je odlučeno ždrijebom.

Južnoafrikanci su izašli kao pobjednici, pa će tako Hrvatska prvi put ići u goste, nakon čak osam domaćinstava u nizu. Hrvati su u Davisovu kupu posljednji put gostovali još 2007., i to u Velikoj Britaniji.

- Moglo je biti bolje, ali i gore, pa moramo biti zadovoljni. I uz ovakav ishod ždrijeba, vjerujem da imamo realne izglede za daljnji nastup u Svjetskoj skupini. Pretpostavljam da će se Južnoafrikanci odlučiti za betonsku podlogu - komentirao je naš izbornik Goran Prpić.

Najbolji tenisač JAR-a je Kevin Anderson, 35. igrač na ATP listi. Uz njega su tu i Izak van der Merwe (123.), Rik de Voest (130.) i Fritz Wolmarans (222.). Južna Afrika je mjesto u kvalifikacijama izborila prošli vikend kada je u 2. kolu Prve skupine Euro-afričke zone pobijedila Nizozemsku (dvije pobjede Andersona).

- Anderson je svakako tenisač kojega treba uvažavati. JAR uvijek ima i jaki par, ali i mi sad znamo da s Karlovićem i Dodigom imamo i konja za tu utrku - istaknuo je Prpić.

Ostali parovi kvalifikacija: Rumunjska - Češka, Rusija - Brazil, Izrael - Kanada, Čile - Italija, Japan - Indija, Belgija - Austrija, Australija - Švicarska. (af)

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PE
peugeot
00:07 14.07.2011.

Samo da se moj bivsi miljenik Goran Ivanisevic makne od Cilica i da mu prestane davati savjete kako treba da igra... Otkako je Goran krenuo sa svojim \"savjetima\" \"Cile\" je u \"slobodnom padu\" i pada li, pada na ATP ljestvici! Moj Gorane, sve ti je to kao u fudbalu! Ne znaci ako si \"klasa fudbaler\" da si i predodredjen za dobrog trenera. Nikako! Zato, ostavi \"Cileta\" na miru tvom bivsem treneru Brettu da se njime bavi, a ti uzivaj sa zenom i djecom. I smogni, najzad, snage, postenja i elementarne ljudskosti, pa bratski zagrli i stisni Novaku Djokovicu ruku na osvojenom Wimbledonu i N°1 ATP svjetske teniske ljestvice! A sve to u samo 24-toj godini zivota, moj Gorane Ivanisevicu!