RASKOŠNI TALENT

Hrvatsko čudo od djeteta: Jana Pavalić osvojila srebro na Europskom prvenstvu!

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Hrvatsko čudo od djeteta: Jana Pavalić osvojila srebro na Europskom prvenstvu!
11.07.2021.
u 21:28
Tako talentiranu plivačicu nismo imali još od Sanje Jovanović, čije rekorde ona često i ruši, iako je Sanja prije svega bila leđašica.
Pogledaj originalni članak

Jana Pavalić, 14-godišnja plivačica iz Gornje Stubice o kojoj smo nedavno pisali, svoj je raskošni talent potvrdila i na Europskom juniorskom plivačkom prvenstvu koje je u nedjelju završeno u Rimu.

Posljednjeg dana Jana je u finalu utrke na 50 metara slobodno osvojila srebrnu medalju s vremenom 25.35. Brža od nje bila je samo Ruskinja Tatarinova (24.87), ali ona je tri godine starija. Prije toga je, u polufinalu, naša juniorka postavila i apsolutni hrvatski rekord u toj disciplini - 25.28.

- Šteta, malo smo zakasnili jer su olimpijske liste zatvorene. Ona bi s ovim vremenom, koje u okviru B norme, izborila nastup na OI u Tokiju - poručio je iz Rima njezin trener.

No, za Janu, članicu zabočkog Olimpa koja gotovo svakodnevno trenira u Tuheljskim Toplicama, vremena ima. Nekako nam se čini da će Pariz 2024. biti prava pozornica za nju.

Ne znamo što donosi budućnost, ali činjenica je da Jana s 14 godina drži već tri hrvatska seniorska rekorda: na 50 i 100 metara slobodno te na 50 metara dupinovim načinom.

Uglavnom, tako talentiranu plivačicu nismo imali još od Sanje Jovanović, čije rekorde ona često i ruši, iako je Sanja prije svega bila leđašica. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LU
LuciusB
21:47 11.07.2021.

Bravo!