DAILY MAIL

Hrvatsko čudo od djeteta je najtraženiji stoper svijeta. Tri kluba žele Gvardiola, jedan je favorit

Foto: Annegret Hilse/REUTERS
Hrvatsko čudo od djeteta je najtraženiji stoper svijeta. Tri kluba žele Gvardiola, jedan je favorit
08.03.2023.
u 15:11
Stoper RB Leipziga vrlo vjerojatno napušta Red Bull Arenu tijekom ljetnog mercata za basnoslovnu cifru
Pogledaj originalni članak

Joško Gvardiol potpuno je zaludio nogometnu Europu, svi se otimaju za usluge 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca i žele ga dovesti odmah na ljeto. Razlog je klauzula koja će od ljeta 2024. godine iznositi golemih 110 milijuna eura, ali teško je vjerovati da će ga Leipzig i sada pustiti za manju cifru. Predviđa se da će Gvardiol naslijediti Harrya Maguirea i postati najskuplji stoper u povijesti nakon što potpiše za novog poslodavca. 

- Tri engleska velikana su u trci za hrvatsku zvijezdu SP-a, ali jedan je favorit u toj borbii. Manchester City, Liverpool i Chelsea žele na ljeto dovesti Joška Gvardiola (21). Talentirani stoper je jedan od najtraženijih nogometaša u Europi nakon što je na SP-u briljirao igrajući za Hrvatsku - piše engleski Daily Mail. 

- Aktualni prvaci Engleske pod vodstvom Pepa Guardiole vode u lovu na hrvatsko čudo od djeteta. Gvardiol je Cityju prioritet u ljetnom prijelaznom roku. Svi koji žele Gvardiola nastoje ga dovesti predstojećeg ljeta jer od onog iduće godine aktivira mu se klauzula od 110 milijuna eura - nadodaje engleski list.

Dinamo bi također mogao dobro proći od prodaje Gvardiola.  Ako bi ga Leipzig prodao za primjerice 110 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 91.2 milijuna eura. Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je odlična 18.2 milijuna eura.

Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 37 milijuna eura.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:56 08.03.2023.

Dinamovo čudo od djeteta.