STOLNI TENIS U finalu Europskog prvenstva poraz naših stolnotenisača od Njemačke

Hrvatskoj srebro na EP u Beogradu

Foto: import
Hrvatskoj srebro na EP u Beogradu
02.04.2007.
u 15:19
Pogledaj originalni članak

Hrvatski stolnotenisači osvojili su srebrnu momčadsku medalju na Europskom prvenstvu koje se održava u beogradskoj Areni. U finalu Nijemci bili bolji (0:3).

- I prije susreta rekao sam da su Nijemci vrlo jaki i da su ovdje došli po zlato. Dečki su se sjajno borili, posebice Tan i Tošić koji su pobijeđeni tek nakon pet setova. Šteta, možda smo zaslužili barem bod u finalu. No, srebrna medalja je velik uspjeh - rekao je hrvatski izbornik Zlatko Novaković.

U prvom susretu Zoran Primorac je u tri seta izgubio od Bolla (8:11, 7:11, 10:12). Vodio je Zoki sa 7:3 u drugom setu, ali je Boll nanizao osam bodova i na kraju osvojio taj set. U trećem je Primorac imao set-loptu, ali je Nijemac i to preokrenuo.

Ruiwu Tan se sjajno borio protiv Dmitrija Ovčarova (8:11, 11:4, 8:11, 11:6, 5:11), ali je ostao bez snage u petom setu. Ako je netko bio blizu pobjedi, onda je to bio Roko Tošić. Naš je reprezentativac vodio s 2:1 u setovima protiv Sussa (11:8, 7:11, 15:13), a onda je izgubio sljedeća dva (9:11, 8:11).

Kinez s hrvatskom putovnicom Ruiwu Tan osvojio je u paru s Poljakom Lucjanom Balaszczykom srebrnu medalju. U finalu su bili bolji Nijemci Timo Boll i Christian Suss.

Prvi set dobio je hrvatsko-poljski par (11:8), a onda su Nijemci dosta lagano dobili sljedeća tri (8:11, 4:11, 7:11). U petom setu vodila se velika borba, a na kraju su slavili Boll i Suss (12:10).

"Nastupom na europskom prvenstvu mogu biti itekako zadovoljan. Vraćamo se s dvije srebrne medalje što je izuzetan uspjeh", rekao je Zlatko Novaković, izbornik muške reprezentacije.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr