HRVOJE MILIĆ:

S Torcidom sam na jugu navijao protiv Dinama, a Mamiću rekao ne

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
S Torcidom sam na jugu navijao protiv Dinama, a Mamiću rekao ne
12.08.2015.
u 20:00
'S Torcidom sam na jugu navijao protiv Dinama, a Mamiću rekao ne.'
Pogledaj originalni članak

Nevjerojatan je tip taj Hrvoje Milić, 26-godišnji lijevi bek, koji je potpisao trogodišnji ugovor s Hajdukom nakon dvije sezone u ruskom Rostovu. Silno je želio tih desetak tisuća eura mjesečno koliko će mu bijeli plaćati. Toliko se želio vratiti u Hajduk da je odbio ponude klubova iz Turske, Rusije, Francuske i Italije.

– Ne bih o imenima klubova, sada je samo bitno da sam u Hajduku – kratko će Milić.

Osječanin iz Zagvozda

Nije želio ni o financijama, godišnje gaže koje nije želio kretale su se od pola milijuna, pa do milijun dolara. Rubin Kazan, Krila Sovjetov, Torino, Lille... Bilo je tu renomiranih klubova, ali emocije su prevladale. Zna se da je taj Osječanin, korijena iz Zagvozda, tamo s čvrstog kamena Imotske krajine, ludi zaljubljenik u Hajduk. I dok je igrao u Istri i tom ruskom Rostovu, ispod dresa uvijek je bila majica s Hajdukovim obilježjima. Pa nedavno je, na derbiju u Maksimiru, bio na jugu, među Torcidom. I nije mu prvi put.

– Bliski prijatelji išli su na jug, i ja s njima. Što ću vam pričati, navijač sam Hajduka od malih nogu. Nisam se maskirao kada sam išao u na utakmicu, ha, ha... Neki me prepoznaju, neki i ne, nema veze – govori Milić.

Te su emocije zeznuta stvar, ali nije stvar samo u ljubavi. Milić je pogledao korak naprijed. Prije dvije godine, pod vodstvom Igora Štimca, debitirao je za reprezentaciju, ali to je bilo sve. Niko Kovač tamo u Rostovu baš ga i nije vidio.

– I osobni razlozi su prevladali u želji da se vratim. Hoću biti što bliže izborniku, dao mi je do znanja da me želi imati na oku. Nadam se reprezentaciji, ovaj moj povratak treba gledati i kao ulaganje u budućnost – kazuje Milić.

Njegov plan je jasan, igrati što bolje u Hajduku, domoći se reprezentacije i ostvariti još jedan veliki transfer u neku od liga petice. No, Hajduk je u prvom planu.

– Gledao sam sve ovosezonske utakmice, u Europi je super, treba vjerovati da ćemo proći dalje u Europskoj ligi. U domaćem prvenstvu bilo je oscilacija, ali već sada je vidljivo da Dinamo i Rijeka nisu nedodirljivi. Možemo konkurirati za vrh – kaže Milić.

Ti Hajdukovi glavni rivali silno su ga željeli u svojim redovima. Rijeka ga je zvala tijekom pregovora s Hajdukom, a ponudu Dinama odbio je dva puta još prije dvije godine. Tada je i postao heroj Hajdukovih navijača, rijetki su oni koji Zdravku Mamiću na pregovorima kažu “ne”.

– Postojala je ponuda Rijeke, ali ništa drugo osim Hajduka nije dolazilo u obzir. Već sam sve bio dogovorio s predsjednikom Brbićem i nije bilo govora da ću pogaziti riječ – rekao je Milić.

Afirmacija kod Pamića

Tako je na najljepši mogući način zaključena priča koja traje godinama. Još kao junior Milić je u Hajduk došao iz Osijeka pa su ga se “bijeli” olako riješili i prodali u švedski Djurgarden. Pravu afirmaciju stekao je kod Igora Pamića, ali ljubav prema Hajduku nikada nije nestala.

– Lijep je osjećaj biti ponovno ovdje, vratio sam se doma. A to što je bilo prije, bilo je, nemam što kome zamjeriti – zaključio je Milić.

On i Julian Velazquez ubuduće će biti bekovski par. Argentinac iz Palerma također je potpisao za Hajduk.

>> Zbog Hajduka Milić je odbio puno bolje i moćnije klubove

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

ID
idijot
20:56 12.08.2015.

Pa da, on ne ide navijati ZA Hajduk, vec PROTIV Dinama.. Klasika, što drugo očekivati od ovih kmečavaca.. A to da je imao ponuda kd klubova tipa Lille Maršiću okači mačku o rep.. Uteko' bi tamo isti sekund svega mi mog. Ali u Hajduku očito svi žive od jubavi, dišpeta kaplje vina zrna soli, šta god vec. Ajde sad igraj protiv Dinama, a ne za Hajduk! Sretno

DH
dalibor.hren
20:33 12.08.2015.

Kak može netko pametan navijati protiv? Jasno mi je da je navijao za Hajduk, ali da je navijao protiv Dinama???

MA
majeltomoguce
00:08 13.08.2015.

Koji po redu govori da je Mamiću rekao ne??? Jel to postala obaveza ako se žili u Hajduk? Ulizivanje Torcidi!