CAKTAŠ PREDSTAVLJEN U OSIJEKU

'I kozama bi bandažirali zglobove na terenima na kojima sam počeo'

'I kozama bi bandažirali zglobove na terenima na kojima sam počeo'
25.01.2022.
u 21:00
U prostorijama NK Osijeka u Gradskom vrtu predstavljena su dva nova pojačanja. U grad na Dravi pristigli su Mijo Caktaš (29) i Vinko Petković (26), a šef struke Nenad Bjelica najavio je još nekoliko pojačanja do kraja prijelaznog roka, na pozicijama veznjaka, lijevog boka i napadača
Pogledaj originalni članak

Nasmijani su jučer bili svi glavni akteri u prostorijama Nogometnog kluba Osijek. Nakon odlaska Petra Bočkaja u Dinamo i čekanja na neke ozbiljnije ulazne transfere, trener i šef struke Osijeka Nenad Bjelica ponosno je predstavio svoje dvije najnovije akvizicije, Miju Caktaša (29), koji je pristigao iz saudijskog Damaca, te Vinka Petkovića (26), koji je prvu polusezonu bio u redovima Hrvatskog dragovoljca.

– Miju svi dobro znate, dugogodišnji uspješan igrač Hajduka s puno golova i asistencija u HNL-u. Prošlog ljeta nije nam uspio dogovor i baš mi je drago što smo se sad uspjeli dogovoriti. Tu je i Vinko, koji je zadnjih šest mjeseci odradio vrlo kvalitetno u Hrvatskom dragovoljcu, ima brzinu i kvalitetu prema naprijed, to nam treba. Pokazao je da može biti igrač za Osijek. Želim obojici puno zdravlja i vjerujem da će nam pomoći u ostvarenju ciljeva – rekao je vidno zadovoljni strateg Osijeka.

Teško dovoditi iz HNL-a

Caktaš je definitivno prvo uistinu veliko ime koje je Osijek doveo u ovom prijelaznom roku, ali trener Osijeka ne skriva da planira dovesti još kojeg “kapitalca”.

– Kao što ste vidjeli, naša dva vezna igrača Vedran Jugović i Darko Nejašmić nisu s nama mogli odraditi ovaj dio priprema. Zato tražim jednog zadnjeg veznog, a želimo dovesti još i jednog lijevog beka i jednog napadača. Blizu smo realizacije jednog od tih transfera – rekao je Bjelica, a zatim je uslijedilo pitanje jesu li ti igrači na njegovoj meti iz Prve HNL ili iz inozemstva:

– Iz inozemstva su, uglavnom, haha. Teško je dovesti igrača iz HNL-a. Neki nam klubovi ne smiju dati igrače, a ovi ostali možda nisu igrači za Osijek.

Nogometnu javnost zanima hoće li Mijo Caktaš biti spreman za prvu utakmicu drugog dijela Prve HNL već ovog vikenda protiv Slaven Belupa, a ako je suditi i po njegovim i Bjeličinim riječima, čini se da će biti u kadru i konkurirati za minute. Caktaš je prije samo dva tjedna odigrao posljednju prvenstvenu utakmicu za saudijski Damac, a uz to tvrdi da ga zaraza koronavirusom u međuvremenu i nije toliko zasmetala.

– Bio sam sedam ili osam dana bolestan, ali i u tom sam periodu odrađivao neke individualne treninge pa mislim da nisam puno toga izgubio. Spreman sam – rekao je Caktaš, a upitan je i hoće li biti spreman izvoditi kaznene udarce:

– Nisam uopće išao za tim. Tek sam došao, na treneru je da o tome odluči – rekao je Mijo, na što ga je trener pred svima na konferenciji pitao je li ih spreman pucati, a Caktaš je jasno i glasno ustvrdio:

– Jesam!

Naravno, nije Caktaš mogao zaobići pitanja o negativnim konotacijama ovog transfera, koje su se stvorile među nekim navijačima Hajduka koji mu zamjeraju odlazak u neki drugi klub HNL-a. Kao što vjerojatno i znate, nekoliko dana prije službene potvrde njegova dolaska u Osijek na Caktaševoj je kući osvanula poruka “Mijo, ti biraš, Drava ili Jadro”. Kako se bivši najbolji strijelac Prve HNL nosi s tim pritiskom?

– Pritisak? Tijekom cijele karijere nosim se s nekakvim pritiskom, tako da mi to nije problem. To mi je samo dodatni motiv i tjera me da budem bolji i uspješniji. Znam se jako dobro nositi s pritiskom – ležerno je odgovorio Caktaš te se osvrnuo i na prilagodbu u novoj sredini:

– Hrvatsku ligu već poznajem pa tu neće trebati neke prilagodbe. Normalno da će mi trebati neki mali period da pohvatam što se od mene traži, ali znamo koje su moje kvalitete i na meni je da zabijam golove. Ovo ostalo pohvatat ću u najkraćem roku – rekao je čovjek s 81 pogotkom u HNL-u.

Koze i zglobovi

Caktaš će u Osijeku nositi dres s brojem 11, a novi osječki broj 27 bit će Vinko Petković, napadač koji je u ofenzivno sterilnom Hrvatskom dragovoljcu uspio pokazati puno s obzirom na momčadske limitacije.

– I kozama bi bandažirali zglobove na terenima na kojima sam počeo koliko su loši bili. Moja će brzina u Osijeku doći do izražaja i tu ću biti još bolji. Odigrao sam dvije prijateljske za Osijek i uz malu minutažu uspio ući u tri-četiri šanse. Ranije sam igrao u momčadima koje su igrale na kontre, bile dosta slabije pa nije bilo ni prilika. Očekujem dobar učinak – najavio je svoj dolazak 26-godišnji Šibenčanin.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.