TRANSFER

I Real bi na ljeto dao isti novac za Kaku

18.01.2009.
u 18:32
Pogledaj originalni članak

Kaka će otići iz Milana, sigurno neće odraditi svoj ugovor do 2013. godine. Jer, ponuda Manchester Cityja prevelika je da bi se odbila. A sad se u utrku uključio i Real, samo što bi kraljevski klub taj posao obavio na ljeto. Uključivanje Reala u utrku zapravo jako komplicira situaciju i stvara velike dvojbe. Naravo da bi Kaka, ako već ide iz Milana, izabrao Real koji je veliki klub, gigant, ako ne i veći od Milana.

– To je sigurno, mislim da tu za Kaku nema dvojbi, ali mislim da bi ga Milan radije prodao Cityju jer Real je tradicionalno veliki Milanov suparnik u Ligi prvaka i ne bi rado pojačavali takav klub – drži Dario Šimić koji je donedavno s Kakom i ostalim igračima Milana dijelio svlačionicu.

Kaka – atipična zvijezda
– Kaka će zajedno s obitelji, a u posao mu je uključen otac, dobro razmisliti. Uostalom, nije na cesti, ima strašan ugovor u Milanu. Prije je stalo Milanu da malo popuni blagajnu, a i Kakin ugovor tu blagajnu jako opterećuje. A ne vjerujem da je Kaki važno zarađuje li godišnje deset ili 15 milijuna eura – dodao je Dario.

Milanu je važno, jer godišnje ga Kaka stoji između 16 i 17 milijuna eura bruto.

Ono što je zanimljivo jest da Kaka u Milanu, iako je bio velika zvijezda, nije nosom parao oblake.
– On je atipična zvijezda, bez previše izlazaka, posvećen je obitelji, drukčiji je od ostalih zvijezda – prisjetio se Dario svoga bivšeg suigrača.

Borba oko Kake svakako će biti zanimljiva, jer kad Galliani kaže da moraju misliti glavom a ne srcem, jasno je da će ga prodati. I tu bi moglo biti mnogo razgovora Kake i Milanovih čelnika jer Brazilac bi svakako radije u Madrid, adut mu je i to što bi se taj transfer realizirao na ljeto pa bi cijelo ovo proljeće mogao igrati za Milan i ganjati s Interom i Juventusom naslov prvaka.

Milan želi Riberyja
Real je bacio udicu, bacio ju je vršitelj dužnosti predsjednika Vicentea Bolude, koji bi dovođenjem Kake zacijelo osigurao predsjedničku poziciju. Samo, pitanje je može li Realova blagajna izdržati ugovore Cristiana Ronalda i Kake. Jer, navodno je stvar s najboljim igračem svijeta dogovorena za 2010. godinu.

Shodno mogućem odlasku Kake iz Milana, pojavila su se nagađanja da će ‘rosso-neri’ kupiti Franka Riberyja iz Bayerna za 35 milijuna eura i prepustiti Massima Odda Bavarcima, on je sad u Bayernu na posudbi. Ribery bi u Milanu imao godišnju plaću od 6,5 milijuna eura. A i Real se svojedobno javio s “idejom Ribery”.

Pogledajte na vecernji.hr