SLAVEN BELUPO - ŠIBENIK 3:1

I Šibenčani osjetili Vručinu

22.02.2009.
u 18:14
Pogledaj originalni članak

Ni u trinaestom pokušaju Šibenik nije pobijedio u Koprivnici, ostao je na samo dva remija i dodao jedanaesti poraz. Najbolja gostujuća momčad Prve HNL nakon Dinama i Hajduka, kao i mnogi Slavenovi gosti ove sezone, osjetila je - Vručinu.

I kada nema svoj dan, Bojan spašava farmaceute. Perfektna asistencija za Bilena i Šibenik je početkom drugoga poluvremena bio slomljen. Akcija za čistu desetku! Naravno da pokraj takvoga strijelca nije moglo nekažnjeno proći Bonacinovo isključenje.

Kada je temperamentni Šibenčanin izgubio živce i izletio s travnjaka, Vručina je nemilosrdno popravljao statistiku. U utakmici u kojoj i nije bio u najboljemu izdanju, zabio je dva i jedan namjestio. Kakav će tek biti kad ga stvarno krene...

Ipak, u briljantnoj statistici najboljega igrača Slavena Belupa, jedan detalj bode u oči: od 12 pogodaka ove sezone, Bojan Vručina niti jedan nije postigao u gostima. Sljedeća prilika za probijanje leda je Maksimir, sljedeće nedjelje protiv Dinama. Bivši Ivankovićev suradnik u Dinamu, Rajko Magić, danas sportski direktor Slavena Belupa, tvrdi da je sraz u Maksimiru najlakša utakmica za farmaceute.

- Mi smo spremni za Dinamo! Ne bojimo ga se, jer smo strahovito jaki, mentalno i fizički. A tamo ionako nemamo što izgubiti - kazao je Magić.

Slaven Belupo i Šibenik igrali su ravnopravnu utakmicu do 59. minute kada je gost ostao s desetoricom. Dobro organizirani Kalinićev bunker lakoćom je odolijevao udarima farmaceuta, u čijoj igri nije bilo ni hardvera ni softvera; niti dovoljno trke i čvrstoga duela, niti pametnoga pasa.

Takav Slaven nikoga nije mogao impresionirati, ponajmanje Dinamovoga snimatelja Borisa Kublu. Da je s druge strane bila hrabrija momčad od Šibenika, vjerojatno bi domaćin bio nokautiran. No, šibenska igra, na granici kukavičluka, nije mogla Slavenu nanijeti nikakvu štetu.

Trener Šibenčana Ivica Kalinić tvrdi kako je Bonacin ispao tragičar ni kriv, ni dužan, jer je, po uvjerenju šibenskog stopera, inkriminirani prekršaj na Deliću napravio Kwedi. No, Bonacinova reakcija bila je neprimjerena i gurnula je Šibenčane u ponor.

Pogledajte na vecernji.hr