NOGOMET - 1. HNL

I treća sreća

20.01.2002.
u 00:00
* Od vremena pokojnog Luštice do današnjih dana, uvijek su splitski nogometaši s Hvara, nakon priprema za proljetni start letjeli prema trofejima. U 2000. godini osvojili su Kup, lani naslov prvaka - podsjetio je Pero Pavičić, prvi čovjek Sunčanog Hvara
Pogledaj originalni članak

HVAR - I treća, sreća, tako nas je pred hotelom Palace, gdje treći put zaredom borave nogometaši Hajduka na desetodnevnim zimskim bazičnim pripremama, uz pozdrav i dobrodošlicu, dočekao Pero Pavičić, prvi čovjek tvrtke Sunčani Hvar.

Brzo nam je iskusni i poznati hotelski djelatnik najsunčanijeg našeg otoka obrazložio rečenicu dobrodošlice.

- Zimske pripreme na Hvaru, Hajduku su donosile sreću. Od vremena pokojnog Luštice do današnjih dana, uvijek su splitski nogometaši s Hvara, nakon priprema za proljetni start letjeli prema trofejima. U 2000. godini osvojili su Kup, lani naslov prvaka, sada vjerujem da će obraniti naslov iz prošle sezone, usprkos Zagrebovoj bodovnoj prednosti...

Tako zbori direktor Sunčanog Hvara i njegovi suradnici, Veljko Visković, Antun Dužević Bjanki i svi Hvarani odani jednom i jedinom Hajduku.

* Radman zatvorio vrata

Plima optimizma unatoč lošoj završnici (pobjeda Zagreba na Poljudu i neodlučen ishod s Osijekom) preplavila je hotel Palace, gdje se na obližnjoj poznatoj hvarskoj lođi od 13. siječnja vijori Hajdukova zastava.

- Cilj je što bolje se pripremiti za 12 utakmica i što bolje odigrati proljeće. Hoće li to biti dovoljno da se obrani naslov i prestigne bodovno Zagreb, koji je jesenas doista igrački pokazao najviše, vidjet će se. Odgovor će biti moguć već nakon tri-četiri kola nastavka - reći će Slaven Bilić, šef stručnog stožera prve momčadi koji s trenerom Ivanom Pudarom i kondicijskim trenerom prof. Lukom Radmanom te Borom Peyrekom i Tončijem Gabrićem u dvorani hotela Amfora prije podne i popodne na igralištu u 19 kilometara udaljenoj Jelsi priprema i brusi "novu" momčad.

- Doveli smo 28 igrača i ni jedan od njih nije došao popuniti broj. Svi su oni u bubnju. Nema pretplaćenih za ma koje mjesto. Iznimke su Pletikosa i Štimac dok sve ostale pozicije, rekao bih u novoj momčadi, ostaju otvorene s natječajem koji će biti završen prijateljskim ogledima prije početka natjecanja - decidiran je Nane.

- Momci rade stvarno dobro. Znaju da osobni interes mogu realizirati preko kluba. Brzo su prihvatili vježbe prof. Radmana, stručnjaka koji se iskazao u radu s "kockastima" u Francuskoj, s košarkašima i drugim sportašima. Zabušanata ovdje nema. Ja bih brzo prepoznao blefere i zabušante, ali ih nema i ne vjerujem da će ih na ovim pripremama biti - dometnut će Slaven Bilić.

Luka Radman, za kojeg će mnogi reći da je uz Ninu Bulu najveće pojačanje bijelih, nije htio reći koje su i kakve mane Hajdukovih nogometaša nakon testova što ih je radio zajedno s dr. Fabijanom Čukeljom i stručnim suradnicima.

Došli smo pred zatvorena vrata kao nedavno u hotelu Sheraton, u kojem je prof. Radman trenerima Prve lige iza zatvorenih vrata iznio niz podataka o tome gdje smo trenutačno u odnosu na Europu.

Razumjeli smo Radmana. On je u idućih 12 utakmica najodgovorniji za tjelesne prirpeme bijelih i na platnom je popisu Hajduka.

- Kada završi prvenstvo, sjest ćemo i dogovoriti nastavak suradnje ako obje strane pokažu zanimanje - kratko će prof. Radman.

Neslužbeno ipak doznajemo da su utvrđeni standardi naših igrača iz pet najboljih klubova iz doigravanja prošle sezone daleko ispod europskih. Poglavito pri čistoj igri, koja je ponekad od 15 do 30 minuta kratkotrajnija nego na europskim terenima. Statičnost, premalo pretrčanih metara i sprintova tijekom utakmice, a uočeni su i drugi elementi po kojima debelo zaostajemo za Europom.

* Bulin dječački san

Ali, čemu o tome na sunčanom otoku razbijati glavu. "Mučenje" igrači ne podnose teško. Nakon ciklusa od tri dana, dolazi dan odmora, ali ne i cjelovitog opuštanja.

Gospar Piđo (Srđan Andrić) uvijek je najveći optimist.

- Bit ćemo momčad proljeća. Hajduk može u lovu u nastavku za vodećim Zagrebom od 12, deset utakmica riješiti u svoju korist. Imamo najbolju momčad u Ligi, pojedinačno smo najjači, i kada se sve doboro posloži možemo se upustiti u bitku sa Zagrebom, Varteksom i Dinamom. Utakmica u Varaždinu mogla bi odrediti i naznačiti kakva će biti završnica, ali i ne mora - kazat će Andrić.

Nino Bule moći će svoju sobu u Čapljini obogatiti novim Hajdukovim suvenirima. Po dolasku s Hvara trebao bi potpisati dvoipogodišnji ugovor.

- Ostvario se moj dječački san. Još kada bih s Hajdukom osvojio naslov prvaka bio bi to za mene najveći doživljaj u dosadašnjem tijeku moje nogometne karijere - kratko će Bule, najveće pojačanje Hajduka.

F. Jelinčić

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr