alžir - slovenija 13.30

I Zinedine Zidane protiv Slovenije

Foto: 'MUSTAFA OZER'
I Zinedine Zidane protiv Slovenije
13.06.2010.
u 11:17
Slovenci (25. na Fifinoj ljestvici) u Polokwaneu traže prvu svoju pobjedu na svjetskim prvenstvima (u Koreji su 2002. godine poraženi od Španjolske, JAR-a i Paragvaja).
Pogledaj originalni članak

Sada ih čekaju pustinjske lisice iz Alžira (30. prema Fifi), za koje će iz svečane lože navijati njihov najpoznatiji sunarodnjak, legendarni Zinedine Zidane. Slovence trese euforija, još od prijateljskog sraza u kojem su isprašili Novozelanđane, a sada ih je još osokolila neka čudna analiza američke banke J. P. Morgan, prema kojoj će Slovenija na SP-u osvojiti – četvrto mjesto. Scenarij predviđa da će Slovenci u polufinalu izgubiti od Španjolaca, a da će u bitci za treće mjesto protiv njih slaviti Nizozemci.

Realnost je kod Slovenaca sasvim drugačija. Njihova sudbina ovisi isključivo o današnjoj utakmici, sve je u tih 90 minuta s Alžircima. Ako njih ne pobijede, izgledi za prolazak skupine pokraj Engleske i SAD-a bit će simbolični.

Slovenski izbornik Matjaž Kek (48) smiruje euforiju:

– Za početak želimo pozitivno otvoriti natjecanje, ali neće biti lako, jer i naši protivnici imaju isti cilj. Nadam se da će nas pozitivna energija dovesti do pobjede.

Slovence će danas bodriti 1500 navijača, dok će Alžiraca biti pet tisuća. Navodno će alžirski izbornik Rabah Saadane na klupu posjesti kapetana Mansourija iz francuskog Lorienta, zbog loše forme. Time je preuzeo veliki rizik jer se radi o igraču sa 67 nastupa, vođi na terenu. Pobijede li, izbornik će biti heroj. U suprotnom, jadna mu majka.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

OB
-obrisani-
14:03 13.06.2010.

presmjesni su ovi janezi XD fakat nemogu vjerovat kak su se uopce izgurali na to SP jer sa ovakvom igrom mogu ic jedino na world cup u jodlanju! ...jos sta je nazalosnije, u momcadi im brijem ne igra ni jedan slovenac...

OB
-obrisani-
22:25 22.06.2010.

janez glup si,ne moraš se više dokazivati vjerujemo ti

12
12foryou
13:22 13.06.2010.

naravno, moj komentar se ne odnosi na slovenke. to su prekrasne i vatrene zene. kapa vam doli zbog toga.