EL, finale

Ibañez: Prijatelj Gaitan dat će 
mi dres iz finala

Foto: 'Nick Potts/Press Association/PIXSELL'
Ibañez: Prijatelj Gaitan dat će 
mi dres iz finala
15.05.2013.
u 12:51
Benfica je na čekanju na europski trofej još od 1962. godine kada je Eusebijeva generacija pobijedila Real u finalu Kupa prvaka 5:3
Pogledaj originalni članak

Nikada se u povijesti finala eurokupova nije dogodio ovakav slučaj, da dvojica mogućih osvajača netom nakon finala dobivaju nogu: Rafael Benitez već je nagovijestio kako prepušta klupu Chelseaja Mourinhu, dok Heynckes u Bayernu ustupa mjesto Guardioli. Za Juppa je osvajanje Lige prvaka već postalo prokletstvo, jer i 1998. godine, kada je pobijedio s Realom, već sljedećega dana bio je bivši.

Spojio LP i EL

Rafu Beniteza u Londonu nitko ne voli pa, iako je doista preporodio Chelsea, već mora dalje. Osim što je pred osvajanjem Europske lige, u velikom stilu odveo je plave u Ligu prvaka.

Da je bio od početka sezone, možda bi se i potukao s Manchester Unitedom za naslov prvaka.

Uoči finala nije nevažno da je Rafa već osvojio ovo natjecanje, 2004. godine s Valencijom, a \"u nogama\" ima i dva finala Lige prvaka s Liverpoolom.

Rijetki su treneri koji su, poput Beniteza, spojili Ligu/Kup prvaka i Europsku ligu/Kup Uefe. Samo još Giovanni Trappatoni, Bob Paisley, Louis van Gaal, Jose Mourinho i Uddo Lattek.

I dok Chelsea u Amsterdam dolazi kao osvajač Lige prvaka iz prošle godine, Benfica je na čekanju na europski trofej još od 1962. godine kada je Eusebijeva generacija pobijedila Real u finalu Kupa prvaka 5:3.

Naslov odnio Peruzović

Prvi i posljednji put orlovi su finalu Kupa Uefe bili 1983. godine, kada ih je u dvije utakmice pobijedio Anderlecht (1:0, 1:1), za kojega je igrao Luka Peruzović.

Benfica će danas u Zagrebu imati najmanje dvojicu poznatih navijača; svoga bivšega centarfora Tomu Šokotu, te Dinamova braniča Luisa Ezequiela Ibañeza.

- Igrač Benfice, Argentinac Nicolas Gaitan, moj je najbolji prijatelj, znamo se 15 godina, čujemo se svaki dan. Čuli smo se i nakon posljednje njegove utakmice protiv Porta. Bio je tužan, utučen. pobjegao im je naslov prvaka. Žao mi je zbog toga, ali ohrabrio sam ga uoči finala protiv Chelseaja. Rekao sam mu da Benfica nema ništa lošiju momčad od Engleza i da ih može pobijediti - kaže Ibañez.

Nico je u Amsterdam ponio četiri dresa.

- Kako god ispalo u finalu, jednoga je obećao meni, a ostali idu obitelji, zajedničkom prijatelju i našemu zajedničkom menadžeru Joséu - zaključio je Luis Ibañez.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.