Ždrijeb doigravanja

Ibrahimović i Ribery sad nepoželjni u Maksimiru

Foto: Reuters
Ibrahimović i Ribery sad nepoželjni u Maksimiru
21.10.2013.
u 08:00
Igor Štimac poželio je Francusku, no Kovači ipak ne dijele istu želju
Pogledaj originalni članak

Vrući kesten uzeo je upravo u ruke Niko Kovač. Hoće li ga ruke toliko jako zapeći da će ga ispustiti ili će ga uspjeti zadržati, dapače odnijeti ga u Brazil sljedeće ljeto, mogao bi novi izbornik znati već danas iza 14 sati... Spoje li Hrvatsku kuglice u Zürichu s onima u kojima će biti imena "France" ili "Sweden", past će mu "mrak na oči". Smiješak bi mogle izmamiti one s "Romania", a veselje "Iceland". Novom izborniku to će ujedno biti i prvi posao – uživo dočekati sudbinu koju će mu odrediti Alexander Frei, nedavno umirovljeni švicarski napadač.

Francusku nitko neće

I neće se samo znojiti ruke starijem bratu Kovaču, trest će se svi. Globalne zvijezde čekaju. Tko neće vidjeti SP u Brazilu? Cristiano Ronaldo? Franck Ribery? Zlatan Ibrahimović? Mario Mandžukić? Moguće je da će otići svi, a teorijski da i čitavo društvo ostane kod kuće!

– Samo da ne izvučemo Portugal s Ronaldom. On je mina, iako ćemo se namučiti i da bismo prošli Hrvate, Grke ili Ukrajince, jer sve su to redom reprezentacije koje karakterizira timski duh – brine se Didier Deschamps, kapetan Francuske sa SP-a 1998. godine. I s druge je strane ista priča.

– Samo da izbjegnemo Francka Riberyja i njegovo francusko društvo – izjavio je Cristiano Ronaldo za kojeg engleski mediji tvrde da je dogovorio odlazak iz Real Madrida u PSG za rekordnih 118 milijuna eura! Dogodine bi mogao igrati uz bok Ibrahimoviću!

– Doigravanje su utakmice koje su potpuno drugačije od onih u kvalifikacijama. Sviđa mi se način kako se borimo, a uopće se ne brinem zbog poraza mojih u posljednjoj utakmici od Njemačke (izgubili sa 5:2, on nije igrao, nap. a.). Sva sreća je što mi ne možemo izvući Francuze – kazao je Zlatan Ibrahimović, najveći "kapitalac" koji je Hrvatskoj prošao kroz ruke.

I Škoti bi bili neugodni

Dečko koji je zasluženo dobio poziv, Eduardo, rado bi se u kockastom dresu prošetao rodnim Rijem.

– Neka bude što jači protivnik jer onda smo najbolji! – poželio je Dudu.

Nešto slično rekao je samouvjereno i Igor Štimac:

– Želim Francusku!

A onda je pao protiv "uvijek neugodne" Škotske. I to u dva navrata. Pod Štimčevom palicom i Strachanovi škotski momci reprezentaciji bi bili nepremostiva prepreka u baražu. Želja bi mu se mogla ispuniti, no za reprezentaciju u stanju koju je ostavio, jedini logičan i pošten odabir bila bi nogometna reprezentacija sa sjevera. Island...

Reprezentacije koje su nositelji – posuda A

Portugal (Fifin renking 14.), Grčka (15.), Hrvatska (18.) i Ukrajina (20.)

Reprezentacije koje su nenositelji – posuda B

Francuska (21.), Švedska (25.), Rumunjska (29.) i Island (46.).

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.