hajduk 2 šibenik 0

Ibričić i Vukušić režirali, Strinić se ozlijedio

Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'
Ibričić i Vukušić režirali, Strinić se ozlijedio
08.08.2010.
u 22:42
Ponovo je na Poljudu bilo odlično ozračje, Splićane je 
s tribina bodrilo gotovo deset tisuća navijača
Pogledaj originalni članak

Hajduk je pobijedio Šibenik sa 2:0 (1:0), bodovi su inkasirani, i to je za Splićane najvažnije. Ponovo je na Poljudu bilo odlično ozračje, gotovo 10.000 gledatelja našlo se na tribinama. Vodeći pogodak bijelih bila je škola kako se treba igrati nogomet. Akcija Strinić-Ibričić-Strinić-Ibričić, sve odigrano u pet metara, rezultirala je pogotkom naboljeg strijelca Hajduka.

Već u 8. minuti Hajduk je načeo Šibenčane, olakšao sebi put prema pobjedi bez velikog umora. Šteta je za Poklepovića da je već u 13. minuti iz igre zbog ozljede morao Strinić. U početnim minutama tri puta je probio po lijevom boku, baš je djelovao raspoloženo.

Pribojavali su se Splićani gostovanja Šibenika, uvijek je teško igrati nakon europskih utakmica. Posebno nakon onakve kakvu je Hajduk odigrao protiv Dinama iz Bukurešta (Poklepović je pri predstavljanju dobio veliki pljesak).

Kad se tome još doda dugo slavlje u noći na petak... Unatoč tome, Poklepović je u momčad umjesto Subašića postavio Radoševića, koji će braniti u prvoj utakmici protiv Uniree. Želi mu dati sigurnost.

U 36. minuti Ibričić je trebao riješiti pitanje pobjednika. Tomasov i Oremuš, koji se do tada nisu vidjeli, napokon su složili jednu akciju na desnom boku, lopta je na sedam metara po sredini vrata došla do Ibričića, ali udarac, nesvojstveno za njega, završio je visoko iznad vratnice. Šibenik je do opasnih situacija dolazio zahvaljujući pogreškama obrane bijelih.

U 40. minuti Jozinović je katastrofalno pogriješio, loptu mu je uzeo Jakoliš, a Alispahić iz povoljne pozicije promašio za koji centimetar. U finišu prvog dijela Hajduk je mogao do 2:0, Anas Sharbini priređivao je matne situacije, ali Vukušić i Tomasov su promašivali.

Nastavak je ponudio Hajdukovu konfuziju, totalni poremećaj koncentracije, gol Šibenika visio je u zraku, a sve što su gosti napravili na pladnju su im nudili "bijeli". Ipak, sve dvojbe o pobjedniku riješio je Vukušić u 73. minuti. Jozinović je odlično probio, uposlio mladog reprezentativca, koji je postavio 2:0.

a Uoči početka dvoboja sa Šibenikom iz momčadi je otpao kapetan Srđan Andrić. Požalio se na zdravstvene tegobe, rekao je da se ne osjeća dobro i da ne može nastupiti. Zbog toga je Hajduk u zapisniku imao sedamnaest igrača. Prigodu u prvoj momčadi tako je dobio nadareni Dinko Trebotić. A kapetansku vrpcu ponio je Senijad Ibričić. (om)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

OB
-obrisani-
22:54 08.08.2010.

Bravo bili...

EL
elephant
23:28 08.08.2010.

Izgleda da se te ozljede vuku već jako dugo. Prije 3 godine u ljeto su novinari pisali o euro Hajduku i silnim milijunima eura koje su potrošene za dovođenje pojačanja. Nakon početnog, (na žalost uobičajenog zadnjih godina) neprolaska u kup uefa (liga prvaka je samo lijepo sjećanje) i debkla na Kantridi (4:0), trener Krešić je konstatirao \"moramo krpit momčad, nememo igrača, nemamo ekipu\" . Svi skupo plaćeni igrači (euro Hajduk) su bili izvan stroja zbog ozljeda. Što znači da su silne milijune potrošili na putujuću bolnicu. Izgleda se posljedice tih transfera i danas osjećaju.

BA
barkunada
04:15 09.08.2010.

a joj bože hvala ti. napokon.još da špaco izmisli neku svoju pirju za unireu. .....i da nisam po prvi put na 10000 km od poljuda baš kad je najbolje... nepravda