UMJETNIČKO KLIZANJE

Idora bez olimpijskih igara

11.11.2001.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Idora Hegel nije se uspjela kvalificirati na Zimske olimpijske igre u Salt Lake Cityju. Na kraju se pokazalo da nije izborila nastup zbog izuzetno loše izvedbe u kratkom programu, nakon kojeg je bila na 18. mjestu. Sve je to puno bolje izgledalo u slobodnom programu. Idora je ovaj put skočila šest trostrukih skokova, imala je veliku podršku s tribina, ponovno imala dobre piruete, no prevelik je bio zaostatak nakon obveznog programa.

Doduše, mogla je Idora dobiti za nijansu i bolje ocjene jer je to svojim nastupom zaslužila, no i onda bi bilo upitno bi li uspjela preskočiti još dvije klizačice. Idora je naime bila treća "ispod crte". Na kraju krajeva, Idora je osvojila više nego dobro 12. mjesto na "Pirueti". Doduše, lani je osvojila 11. mjesto, ali u puno slabijoj konkurenciji. Ines Pavleković osvojila je 22. mjesto, a dvije naše klizačice, ako ne i najbolje s ovogodišnje "Piruete", vidjet ćemo još jednom danas na "Gala reviji", koja počinje u 16 sati.

Rezultati, plesni parovi, ukupni redoslijed: 1. Sylwia Nowak-Sebastian Kolasinski (Poljska) 1.0, 2. Elaine Hugentobler-Daniel Hugentobler (Švicarska) 2.0, 3. Marika Humphreyes-VitalyBaranov (V. Britanija) 3.0; sportski parovi, ukupni redoslijed: 1. Sarah Abitbol-Stephane Bernadis (Francuska) 1.5, 2. Mariana Kautz-Norman Jeschke (Njemačka) 3.0, 3. Chantal Portier-Ian Moram (Kanada) 4.5; klizačice, ukupni redoslijed: 1. Michelle Currie (Kanada), 2. Amber Corwin (SAD), 3. Julia Lautova (Austrija),... 12. Idora Hegel,... 22. Ines Pavleković.

D. Mrvec

Pogledajte na vecernji.hr