NOVI IGRAČI

Iggulden: U Medveščaku sam jedan dan, a već se osjećam kao doma

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Medveščak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Medveščak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Medveščak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Medveščak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Medveščak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Medveščak
10.01.2014.
u 15:57
Alex Westlund, Mike Iggulden i Ryan O'Connor već aktivno treniraju s momčadi Medveščaka.
Pogledaj originalni članak

Trio koji se Medvjedima pridružio ovih dana, vratar Alex Westlund, branič Ryan O'Connor i napadač Mike Iggulden, odradio je svoj prvi trening u velebnoj Areni Zagreb. Nakon što ih je trener Mark French dobro iznojio, novopridošla pojačanja imala su još jedan zadatak prije nego što napuste Arenu, ukratko se predstaviti sedmoj sili i javnosti.
 
Čast da prvi probije led imao je Alex Westlund jer je on već poznato lice u Zagrebu budući da je tijekom protekle četiri sezone, kada je Medveščak igrao u EBEL-u, dolazio u Brlog s Black Wingsima iz Linza.
 
- Gostovanja u Zagrebu bila su jedna od najzanimljivijih, a i navijači su uvijek bili odlični. Medveščak je napravio impresivnu tranziciju u KHL. To je bio veliki korak, i kada samo to pogledate, izvrsno je što sam sada i ja dio nečeg što je toliko pozitivno - rekao je 38-godišnji američki vratar osvrnuvši se na svoja očekivanja do kraja KHL sezone:
 
- Barry Brust i Mark Dekanich igraju jako dobro ove sezone, a moj je posao da naporno treniram i da sam spreman ako se nešto dogodi.
 
Kanadski napadač Mike Iggulden ovu sezonu je počeo u KHL-u u dresu Vitjaza, a završit će je u dresu Medveščaka s brojem 46.
 
- Medveščaku ove sezone ide jako dobro, imaju jako kvalitetne napadače, a i powerplay im je dobar. Nadam se da ću svojom vještinom pridonijeti momčadi bez obzira na koju me poziciju trener stavi da igram.

O'Connoru prva profesionalna sezona
 
Iggulden je tijekom karijere tri sezone igrao s Ryanom Vesceom, a kratko se našao u istoj svlačionici i s Jonathanom Cheechoom. Bilo je to 2007./2008. sezone kada je jednu utakmicu odigrao za San Jose Sharkse. Tu je, naravno, i AHL All Star utakmica u kojoj je igrao u momčadi s Barryjem Brustom, dok su pak u suparničkoj zoni stajali Michael Ryan i Ryan Vesce. Stoga, dolazak u Medveščak i nije bila tako teška odluka, pogotovo jer nema jezične barijere.
 
- Upoznao sam ostale igrače i trenerski kadar i već se nakon jednog dana provedenog ovdje osjećam kao da sam doma. Drago mi je što sam ovdje i što sam dobio priliku pomoći momčadi da izbori doigravanje - rekao je Iggulden koji, iako nije nikada zaigrao pred našim navijačima, sve već zna o njima.
 
- Svi su mi rekli da su ovdje navijači nevjerojatni. Vidio sam video-isječke, a i Ryan Vesce mi je puno pričao o njima.
 
Za razliku od Westlunda i Igguldena koji su već iskusni igrači, braniču Ryanu O'Connoru, koji je stigao iz švicarskog prvoligaša Davosa s kojim ima ugovor do 2018. godine, ovo je tek prva profesionalna sezona.
 
- Sretan sam što sam dobio priliku doći ovdje i razvijati svoju igru jer je KHL odlična liga, a i Medveščak odličan klub. S obzirom da mi je ovo prva profesionalna sezona, svaki dan naučim nešto novo od svojih suigrača.
 
Ryan će 12. siječnja proslaviti 22. rođendan, a na upit koja mu je rođendanska želja odgovorio je:
 
- Nemam posebnih želja, ali volio bih kada bih u Omsku u utakmici s Avangardom, koji nam je sada na rasporedu, zabio gol. Ma zapravo bi i pobjeda našeg tima bio savršen poklon za rođendan, ne moram ni zabiti - sa smiješkom je rekao Ryan.

>> Medveščak doveo igrača s NHL iskustvom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GA
Gambit
22:58 10.01.2014.

Nakon svake KHL tekme shvatim koliko je AHL bolja liga. Gledajte AHL i uvjerite se sami.