OTVORIO SE

Igor Štimac ima ponude iz Rusije i Ukrajine

Foto: 'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Igor Štimac ima ponude iz Rusije i Ukrajine
22.10.2013.
u 23:00
Štimcu se zasad nikamo ne žuri, nisu Rusija i Ukrajina jedine zemlje kamo može ići. Njegova privatna Facebook stranica i dalje je zatrpana pozivima obožavatelja iz Derby Countyja
Pogledaj originalni članak

Igor Štimac, smijenjeni izbornik Hrvatske, i dalje šuti. Brojni su oni koji čekaju njegove riječi, kad god se negdje najavi Štimčev dolazak, novinari pohrle na te događaje. Tako je bilo i s prezentacijom knjige \"Biti trener\" Dajane Jašić na kojoj se trebao pojaviti Štimac. No bivši izbornik nije došao, još ćemo neko vrijeme čekati na njegovo viđenje odlaska s klupe reprezentacije.

Četiri ponude

A Štimac je promociju knjige propustio zbog ručka u hotelu Lav le Meriden, odnosno sastanka s Kostom Sisonkom i Slavom Golovkom, koji predstavljaju rusko i ukrajinsko tržište. Njih dvojica Štimcu su donijela ponude četiriju klubova, dvaju iz ruske, dvaju iz ukrajinske lige. Imena klubova, očekivano, kriju, ali drže da Štimac neće baš dugo biti bez trenerske pozicije.

– Štimac ima sjajnu reputaciju, ovo što se dogodilo s vašom reprezentacijom nije neki problem – kazao je Sosinko.

Štimcu se zasad nikamo ne žuri, nisu Rusija i Ukrajina jedine zemlje kamo može ići. Njegova privatna Facebook stranica i dalje je zatrpana pozivima obožavatelja iz Derby Countyja pa je već sada jasno da će se svašta događati u Štimčevoj trenerskoj karijeri.

Inače, dvojac menadžera, koji je u Split došao u organizaciji Ivice Pirića, koji ima sjajne veze s istočnim tržištem, željan je suradnje s hrvatskim klubovima.

Bio je to zanimljiv dan u životu Igora Štimca. Usporedo s pozivom menadžera koji mu nude Rusiju i Ukrajinu stiglo je i preporučeno pismo iz Hrvatskog nogometnog saveza. Raskid ugovora dobio je i svoju službenu notu, Štimcu je HNS dužan isplatiti još tri plaće. Valjda tako stoji u ugovoru koji su on i Davor Šuker potpisali u ljeto 2012. godine.

Igrači molili da igraju

Štimac, naravno, u krugu svojih prijatelja razgovara o svemu što se događalo proteklih dana. I dalje je uvjeren da ga je izigrao Davor Šuker i da je trebao dobiti prigodu da Hrvatsku povede u dodatne kvalifikacije. Bavi se analizom što se dogodilo, kako je momčad u šest utakmica osvojila 16 bodova, a onda u četiri utakmice samo jedan. Ono što ga najviše muči jest utakmica u Škotskoj. Bio je odlučan da u Glasgowu neće odigrati utakmicu s Modrićem, Mandžukićem i još ponekim ključnim igračima koje je vrebao drugi žuti karton. Razmišljao je o momčadi koja je bez vedeta svladala Južnu Koreju u gostima, ali na kraju je popustio. Navodno su ga igrači molili da ih stavi u momčad, ali tu utakmicu u Glasgowu ipak su odigrali s kočnicom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.