pogled Igor Flak

Niko, i Štimac je pao kada se razišao s igračima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Niko, i Štimac je pao kada se razišao s igračima
07.09.2015.
u 20:25
Kovač ne zna od reprezentativaca izvući maksimum
Pogledaj originalni članak

Na stolu su već bili najbolji francuski sirevi, birana vina, a Davor Šuker je već razmišljao gdje će ga ugostiti Michael Platini. Samo je Niko Kovač na najlakšem blok putovanju trebao staviti pečat za put na Euro 2016. I to protiv Azerbajdžana i Norveške, kojima smo dali 11 pogodaka u Osijeku i Zagrebu. Nakon 180 tragičnih rujanskih minuta put do Eura je sada kompliciran, vodi nas kroz veliku gužvu.

U Oslu smo od izbornika Nike Kovača doznali da naši legionari iz Real Madrida, Barcelone, Juventusa, Intera... više ne ostavljaju svaki atom snage za Hrvatsku. Baš onako kako je Niko Kovač to činio u 83 nastupa za kockaste.

Tom izjavom, u kojoj ima istine, Niko Kovač je najvjerojatnije - bivši izbornik. Jer, to su najbolji hrvatski nogometaši, kako god da igraju, mi boljih nemamo. A, Niko je na kraju rekao najveću istinu. Kada igrači ne slušaju izbornika, kada se ne bore do posljednjeg daha tada je krivac - izbornik. Slična se stvar dogodila Igoru Štimcu, razišao se s igračima i nije preživio.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je da će se u srijedu raspravljati o izborniku. Bolje upućeni tvrde da će mu se u srijedu zahvaliti. No, problemi će ostati. Ova garnitura HNS-a reprezentaciju gura u ruke trenerskim naturščicima. Štimac i Kovač nikoga prije nisu ozbiljnije trenirali. U ovom trenutku nemamo veliko trenersko ime, stoga smo skloni posezati za bivšim velikim nogometnim imenima, koji još uvijek nisu postali pravi treneri, a kamoli izbornici.

Euro je sada upitan iako još nije posve izgubljen. Šuker, kojeg ionako nema tko smijeniti, ovaj puta ne smije pogriješiti, na klupu mora dovesti čovjeka koji zna posao. I koji će od hrvatskih nogometnih reprezentativca, koji su Baku i Oslo shvatili kao rutinski izlet, izvući maksimum. Ono što Kovač očito ne zna.

>> Ćiro: Kovač i Šuker odmah moraju dati ostavke!

>> Kovač: Preuzimam odgovornost, Šuker: Ugrožen nam je put na Euro

>> Zašto Modrić, Rakitić... blistaju u klubu, a ne i za Hrvatsku?

>> Tko je kriv za sramotnu igru Hrvatske u Bakuu i Oslu?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 78

DE
derin
21:47 07.09.2015.

Nakon odlaska Bilića, mi imamo loše marionete koje se na reprezentaciji uče, koji služe samo mamicu za guranje igrača upitnih kvaliteta. Vrijeme je za pravo trenersko ime, koji ima iskustvo i uspjehe i kredibilitet javnosti. Igrači trebaju ustati i tražiti to. Cico, otto, Bjelica pa makar Ćiro privremeno ili strani trener Mirko slomka, klopp privremeno, nikakav cacic, Ivković ili brajo Zoran, dosta je vise marioneta.

MA
Malenkost
20:50 07.09.2015.

Niko Kovač i Davor Šuker su neodrzivi. Odmah nakon utakmice Niko je trebao se zahvaliti i istovremeno prosuti kritiku po "Igracima". Šuker nije dorsatao sadasnjoj funkciji.

RI
rikavac
23:43 07.09.2015.

izgleda da smo sve mogucnosti ispucali za izbornika pa jedino da stavimo Karamarka ili Kolindu da budu izbornici. Ili cak bolje da pustimo Sanadera iz pritvora da on bude izbornik jer ocigledno je on dorastao zadatku kao veliki domoljub i veliki hrvat koji voli Hrvatsku kao i prije 8 godina kad je bio na vlasti.