Rat s HNS-om

Igrače je pogodila reakcija navijača: Kriza se svakome dogodi

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Igrače je pogodila reakcija navijača: Kriza se svakome dogodi
03.03.2015.
u 08:10
Balić je protiv Zadra napravio preokret, čestitam mu na onom što je prikazao - ustvrdio je Stanko Poklepović
Pogledaj originalni članak

Odjeci grozne igre Hajduka u utakmici sa Zadrom (2:2) još uvijek odzvanjaju Poljudom. Baš kao i navijačko skandiranje sa sjevera: "Dobit ćete batine." Bilo je to ponižavajuće za igrače, u dva navrata dolazili su pred publiku i pognutih glava slušali psovke i vrijeđanje. Tako ružnoj sceni već dugo nismo svjedočili na Poljudu. Bilo ih je u povijesti, ali posljednjih godina baš i ne. Ali, to je aktualni trenutak, Hajduk stvarno izgleda loše.

Izostao je rezultat, a bodovi su ti koji uvijek diktiraju ritam ljubavi. Ili kako je jednom kazao legendarni Blaž Slišković, "gospodin Rezultat je onaj koji te čini kraljevićem ili prosjakom". Hajdukove igrače, koji se trude - ali u Poklepovićem kadru nema kvalitete - pogodila je reakcija navijača. Bilo je u svlačionici i suza i bijesa, prijetnja batinama sigurno neće pridonijeti boljitku momčadi.

- Gledatelji su s pravom nezadovoljni, nismo na nivou u posljednje tri utakmice. Kriza se svakome dogodi i mogu se nadati da ćemo što prije izaći iz nje - iskren je bio Avdija Vršajević.

Jedina svjetla točka dvoboja sa Zadrom, u kojem je Igor Štimac očitao taktičku lekciju Hajduku, bio je Andrija Balić. Bio je igrač preokreta, angažmanom je donio Hajduku bod. Uoči početka ovog dijela sezone u Hajduku su osmislili da Balić svoju desetku preda Artemu Milevskom i uzme njegov broj 99.

- Čast mi je zamijeniti dres s Milevskim, igrama ću nastojati vratiti desetku - kazao je tada Balić.

Balić je baš zamijenio blijedog i neprimjetnog Milevskog, odigrao je utakmicu kojom zaslužuje desetku. Mogla bi se vrlo brzo napraviti ta primopredaja dresova. Shvatio je to i Stanko Poklepović, koji nije želio oštro na ukrajinskog internacionalaca.

- Vidi se potez, ali vidi se i da nema daha - kratko će Poklepović.

Inače, nastavio se rat na relaciji HNS - Hajduk. Davor Šuker objavio je plaćeni oglas u lokalnom dnevniku u kojem je na svoj način objasnio ono što Hajduk traži u izmjeni Zakona o sportu. Usput je pozvao gradonačelnika Ivu Baldasara na razgovor u urede HNS-a. Pozvao je i dio velikih dioničara Hajduka. A Baldasar mu je jasno odgovorio da neće doći.

"Nećemo doći na razgovor u HNS. Vi, kao krovna organizacija morate razgovarati isključivo s Hajdukom, a mi ćemo kao većinski vlasnik promatrati razvoj situacije. U više navrata smo tijekom neuspjele kampanje za Euro 2020. godine na razgovor zvali g. Šukera i predstavnike HNS-a, a na te pozive su se višestruko oglušili", napisao je, među ostalim, Baldasar.

>> HNS naljutio Baldasara: Nećemo doći na sastanak s vama!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

CA
Catalonia
08:45 03.03.2015.

Nije to kriza nego realnost!!!!sto prije to shvatite bit ce vam lakse!!!!

TV
tvrdapixa
08:58 03.03.2015.

Ak ovak nastave, još buju navijači poslali starog Begu na teren da ispljuska igrače!

MA
MagnusJohnson
10:24 03.03.2015.

Interesantno, upravo je običaj navijača Crvene Zvezde da igrače ponižavaju i pozivaju na odgovornost. Jasno je zapravo otkuda ide povijest torcide i hajduka......