HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Igrači Dinamovog protivnika su vojnici i policajci, a za reflektor su imali – auto!

Foto: NK Borinci Jarmina
Foto: NK Borinci Jarmina
Foto: NK Borinci Jarmina
27.09.2022.
u 09:59
Prvi Dinamov protivnik u ovosezonskom kupu bit će zanimljiva ekipa NK Borinci iz Jarmine.
Pogledaj originalni članak

Možda se doima kao najlakša utakmica sezone, ali Dinamo Ante Čačića je desetkovan (ima samo 15 igrača) uoči otvaranja sezone u kupu, točnije u šesnaestini finala Supersport hrvatskog kupa. Ipak, Dinamo bi trebao proći prvi izazov bez većih problema.

U Jarmini, prvom naselju zapadno od Vinkovaca koje broji 2057 stanovnika, tamošnji klub Borinci dočekat će prvaka Hrvatske danas od 16 sati (MaxSport 1).

Borinci se inače natječu u međužupanijskoj ligi Osijek-Vinkovci, koja spada pod 4. hrvatsku ligu, odnosno peti rang hrvatskog nogometa, ubilježivši recentni skok od dva ranga. U posljednjih nekoliko godina bilježe napredak, što u smislu ranga, što u smislu uvjeta za igrače. Naravno, klub je i dalje potpuno amaterski i svi igrači imaju primarne poslove, ali ima tu nekih poznatijih i kvalitetnijih imena u rosteru.

– Imamo tri igrača koja su igrala prvu ligu; Saša Šest, Ivan Koledić i Mario Kiš. Tu je i Marin Ležaić koji je među najboljim igračima hrvatske socca reprezentacije, a posebno bih istaknuo perspektivnog Gabrijela Brlečića kojem je samo nebo granica. Što se tiče igrača, oni su svi amateri koji rade u vojsci, policiji ili u poduzećima. Imamo i dva-tri studenta, ali većinom su dečki zaposleni. Nije to lako uskladiti – rekao nam je član Uprave NK Borinci Mario Smetiško.

– Sve je kod nas amaterski i da nema Općine Jarmina, mogli bismo sutra ključ u bravu staviti. Kad smo ušli u 1. županijsku ligu i bili prvi u njoj, nismo imali osvjetljenje pa su ljudi dolazili autima osvjetljavati teren. Završilo je to na kraju u medijima, a potom nam je Zdravko Mamić donirao 100.000 kuna za reflektore, nešto je Općina nadoplatila i tu su sad moderni reflektori koje rijetko koji klub oko nas ima. Igrači sad imaju dobre uvjete, renovirali smo i svlačionice. Jedino nam je zgrada stara, nekih 60 godina – prepričava Smetiško.

U Jarmini se očekuje veliki događaj i velika fešta. Pratitelji domaće momčadi razgrabili su 2000 dostupnih ulaznica za susret (i to po cijeni od 70 kuna), dok se najavljuje dolazak i 300 pripadnika Bad Blue Boysa. Iz kluba nam potvrđuju da će sve biti prijateljski, slavljenički i 'bratski' nastrojeno jer je u selu, kažu, '99% Dinamovaca', a treba dodati i to da su mještani Jarmine pomogli ljudima iz kluba u akciji dotjerivanja stadiona za ovaj susret. 

>> VIDEO: Goran Vlaović: Nacionalni stadion je veliki problem, Boban je otkrio da se na tome ozbiljno radi

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.