Robert Prosinečki

"Igrači su u napravili glupost, no Bilić drži konce"

Foto: 'Antonio Bronic/Vecernji list'
"Igrači su u napravili glupost, no Bilić drži konce"
14.10.2009.
u 07:54
Bila je to subota u kojoj su nas kockasti duboko razočarali. I može netko reći da je slučaj previše napuhan, ali hrvatski su nogometni reprezentativci idoli milijuna navijača, i blagajnici u trgovini koja radi za 3000 kuna i kupuje svome djetetu dres Luke Modrića.
Pogledaj originalni članak

Zbog toga se igrači ne mogu tako ponašati.

I Robert Prosinečki, kojem se zdravlje poboljšava, bio je te nesretne subote u Rovinju.

- Mislim da je ideja bila dobra, no igrači nisu smjeli dopustiti da se sve pretvori u maturalac. Odrasli su ljudi, moraju znati što se smije, a što ne smije.

Jesu li i vas razočarali?

- Nema dvojbe da smo bili šokirani, Nane je odmah povukao dobre poteze. I reći ću vam da se ne slažem s vašim pisanjem da je izgubio konce, da je u reprezentaciji zavladao nered.

No, ne možete pobjeći od činjenice da su igrači u drugom ciklusu opušteniji, da je Bilićev prijateljski odnos prema igračima ipak bio pogrešan korak?

- Sve ću to povezati s rezultatima. Da su dobri, o svemu tome danas ne bismo razgovarali. A to što se u Rovinju dogodilo nema opravdanja i za osudu je, to uopće nije upitno.

Osim u Minsku, hrvatska reprezentacija nigdje nije dobro igrala. Svuda se mučila i "visila".

- To je istina. Reprezentacija ima dva izvanserijska igrača - Eduarda da Silvu i Modrića. I puno dobrih igrača. I može igrati najbolje samo kad je u punom sastavu.

Vlatko Marković najavio je da Bilić ostaje.

- Ne znam za njihove dogovore.

Odluči li Bilić otići, koga vidite na izborničkoj klupi?

- Svi govore o Štimcu, no tada Marković više ne može biti predsjednik. Nikad se nisam u to petljao, doista nemam kandidata - zaključio je Prosinečki.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

NE
Nele11
09:27 14.10.2009.

Dobro kaze Prosinecki, da su rezultati dobri ne bi se o ovome pisalo! nego bi svi slavili sa igracima. Ovo je samo jos jednom dokaz da su novinari najveca govn.... na svijetu i da nemaju ama bas nikakvog znanja o onome o cemu pisu. Reprezentacija ne ide na SP samo zato sto su drugi bili bolji i vise se borili na terenu. A nasi su nakon par dobrih utakmica mislili da su odjednom najbolji na svijetu i s time su podcijenili ostale... A najveci krivci su novinari koji su toliko pretjerivali u \"moci\" reprezentacije i kako ce pregaziti sve clanove skupine. Eh pa sad dragi moji novinari, razmislite kakva se atmosfera napravi pisajuci takve nerealne stvari... Uvijek vam je lako nakon necega da govorite kako je trebalo biti... Sramite se!

Avatar maximus69
maximus69
10:05 14.10.2009.

dosta je...sad ste svi pametni...nama je svako natjecanje visilo o niti ( bokšić ukrajini, šuker irskoj...) , i da engleszi nisu pustili , mi bi išli na svjetsko...pustite ljude da rade svoj posao, najlakše je biti lešinar...glavni igrači su nam kosntantno ozlijeđeni

OB
-obrisani-
09:10 14.10.2009.

kažeš odrasli ljudi oni su razmaženi BALAVCI misle imaju par €ura da mogu vatati cijeli svijet za K---c niko nema nad njima kontrolu tako dugo dok ne dođe jedan trener koji če njih dobro išamarati kao što je Dražen Jerković par puta napravio i onda je imao mir. Marković to jako dobro zna a i zagrebovi igrači kada je njih Jerković trenirao. Kada su pozvani u reprezentaciu treba njih odmah na aerodromu pitata hočeš si ARSCH aufreizen za Hrvatsku ako počme mucati i izvlačiti natrag sa njime u avion neka ide u 3 P---e marerine samo tako čemo uvesti mir u u našoj REPKI.