GENERAL POSLIJE BITKE

Igramo moderno i fascinantno

24.05.2006.
u 18:14
Pogledaj originalni članak

Dvoboj s Austrijom potvrda je svega onoga što sam o reprezentaciji govorio od prvog dana. A to znači da je dobro vođena i da je iznimno nadarena. Ne samo zbog uvjerljive pobjede nad mladom i ambicioznom Austrijom, što ima svoju težinu, već zbog fascinantnog načina na koji je europski Brazil, kako su nekada nazivali našu reprezentaciju, došao do pobjede.

Sigurnost kojom naši igrači drže loptu koliko god žele najveći je barometar kad ocjenjujemo neku momčad. Brza transformacija iz naizgled uspavane središnjice u vršak napada potvrđuje da je koncepcija odlično izabrana i da je moderna. Uvijek sam govorio da imamo četiri odlična zadnja igrača, a posebno me obradovalo “uskrsnuće” Darija Šimića.

Cico je reagirao kao pravi strateg. Odmah je prilagodio formaciju prema situaciji na travnjaku. Kada je vidio da Austrija igra s jednom špicom, dodijelio joj je Tomasa i tada je bilo gotovo.
Klasnić je napokon proradio, ali nikako se ne mogu oteti dojmu da je tandem Pršo - Olić još opasniji. Možda to nije pravi trenutak, Klasnić je sada zvijezda, ali ja uvijek govorim što mislim. Pletikosa je kriv za gol, ne znam što mu je bilo, pa nije loptu prebacio preko prečke u korner, kako to vratari čine u takvim situacijama. Ali, ne treba ga pokopati, odlično se postavlja i dokazana je vrijednost.

Svi su naši igrači već sada u odličnoj formi, a Cico osim u izborničkoj, i u manekenskoj. Morat će mi dati adresu od kreatora koji mu je šivao odijelo. Oduševljen sam i nadam se da će to biti poticaj, a ne neko prenaglašeno podizanje samopouzdanja koje se, to je u nogometu dokazano, obije o glavu. Hrvatska mora imati hipoteku “možete, veliki ste”.

Kada smo u Baselu igrali s Argentinom, vidio sam da je Vlatko Marković jako zabrinut. Ponudio sam mu okladu, 100 eura na pobjedu Hrvatske, dao mu i neodlučeno. Deset dana kasnije dobio sam potvrdu da je Vlatko uplatio lovu. I poslao mi e-mail u kojem je pisalo “Bravo, majstore!”. To kazuje koliko vjerujem toj momčadi i Cici. Europski Brazil može protiv južnoameričkoga!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr