PRIPREME ZA SP

Ima vremena da se obrana složi, važno je da je napad uigran

Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Ima vremena da se obrana složi, važno je da je napad uigran
08.01.2013.
u 19:45
Navijači u Puli i Umagu zvižducima su pokazali što misle o izostavljanju Balića, a Goluža je to prihvatio sa smiješkom
Pogledaj originalni članak

Hrvatski rukometaši završavaju pripreme za Svjetsko prvenstvo, koje će 12. siječnja početi u Španjolskoj.

Izbornik Slavko Goluža imao je samo sedam radnih dana za pripreme. U tih sedam dana treniralo se dva puta dnevno, čak i onda kada smo igrali prijateljske utakmice protiv Norvežana. U te dvije utakmice primili smo 74 pogotka, a bez obzira na brojne rotacije, vidjelo se da su igrači jako umorni. Neki su jedva stajali na nogama pa nije bilo čudno što su norveški šuteri prolazili pokraj njih kako su htjeli, posebice Hansen koji je u dvije utakmice postigao čak 22 pogotka. Što bi tek bilo da je to bio onaj pravi, danski Hansen!

Strašno zvuči pet sati

– Vjerujem da to nisu bile tako jake i naporne pripreme kakve igrači prolaze ljeti, uoči početka sezone. Strašno zvuči pet sati treninga dnevno, ali je izbornik sa svojim suradnicima sigurno dobro sve isplanirao. Uostalom, nijedan igrač nije se ozlijedio, ni na treninzima, a niti na dvije utakmice s Norveškom. Što se tiče Zlatka Horvata, njegova je ozljeda posljedica toga što je nespretno stao na loptu, dok je Lacković s ozljedom prsta i došao na pripreme. Da smo imali više dana za pripreme, to bi možda bilo veće opterećenje za igrače – rekao je Ivica Obrvan, bivši trener Gorenja i CO Zagreba, te je napomenuo:

Slovenci su pogriješili

– I ostali su imali malo vremena za pripreme. A vidjeli ste što se dogodilo Slovencima. Njima su se četvorica igrača ozlijedila i neće ići na svjetsko prvenstvo. Sve su to bitni igrači, poput Špilera. Nešto nije bilo u redu u njihovu načinu priprema – istaknuo je Obrvan.

U obrani niste nimalo dobro igrali!

– To je točno, ali je bitnije da smo dobro igrali u napadu. Obrana će se s vremenom već dobro složiti, a jako je važno da napad dobro igra, a igrao je tako protiv Norveške. Do prve prave utakmice, 14. siječnja protiv Mađarske, ima dovoljno vremena da se uigra i obrana. A i utakmice protiv Australije i Alžira poslužit će nam kao dobar trening. Jer, bez podcjenjivanja, to su reprezentacije koje bismo morali pobijediti bez većih problema – zaključio je Ivica Obrvan.

 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BI
billynik
20:15 08.01.2013.

Bojim se da Goluža jednom dijelu nije po volji po najprije zbog svojih svjetonazora i svojih stavova a ne zato što je loš trener. Sjeti ćete se da je I Červar bio stalno preispitivan i svašta mi u je servirano iako je najtrofejniji hrvatski trener.

DA
Dario--
21:19 08.01.2013.

Nedaj bože da ide Šego kraj najboljeg mladog golmana svijeta Filipa Ivića!!ja sam i više nego uvjeren da ćemo mi i na ovom takmičenju igrati sa 3 srednja beka,što znači da i Valčić će ići!Najbolja naša 16-orica u ovom trenutku su.Alilović,Ivić-Šprem,Štrlek-Horvat,Čupić-Gojun,Mandalinić,Lacković-Duvnjak,Vuković,Valčić-Stepančić,KOpljar-Vori,Musa ili Marić i kao rezerva i sedamnaesti igrač, Špelić!!

HE
Herman0707
20:04 08.01.2013.

Ne mogu vjerovati da ovo još nitko nije komentirao....????Hah,što reći,a ne ponoviti se? Jedino što mi suvislo pada na pamet jeste-Gobac mora odstupiti.Tada će za njime i svi njegovi "rukoljupci",uključujuči i tzv. izbornika.Ajme,tko ga izabra za najboljeg trenera godine????Ne vjerujem.Tu nešto ne štima.....