miral Samardžić

Imamo odličan sastav i s Dinamom ćemo voditi borbu za naslov

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Imamo odličan sastav i s Dinamom ćemo voditi borbu za naslov
16.07.2014.
u 11:10
Slovenski stoper zaoštrio konkurenciju u zadnjoj liniji.
Pogledaj originalni članak

Miral Samardžić predstavio se navijačima Rijeke pogotkom protiv Dinama u utakmici Superkupa. Utakmica je igrana dva dana nakon što je Samardžić automobilom stigao iz 
Tiraspola i odradio dva lakša treninga prije nego što je debitirao u dresu Rijeke.

– Nisam očekivao ni da ću biti na klupi, a kamoli da ću igrati – priznao je Samardžić.

Slovenski stoper nametnuo se u prvoj utakmici stavom i stasom, taktički nije griješio, sve važnije dvoboje lako je dobio. Trener Matjaž Kek dobro poznaje 27-godišnjeg Samardžića, koji je svojedobno slovio za jednog od najdarovitijih braniča u slovenskom nogometu. Igrao je za mlade slovenske reprezentacije, tri puta i za A-selekciju. Iz Maribora je otišao u Sheriff iz Tiraspola, u dresu moldavskog kluba igrao je protiv Dinama u pretkolima Lige prvaka. Nakon poraza (0:1) u Maksimiru, u srpnju 2013. godine, bio je impresioniran Dinamom:

– Dinamo me pozitivno iznenadio, nisam očekivao takvu utakmicu, nisam vjerovao da je Dinamo tako jak! Posve nas je nadigrao i na kraju smo zaista dobro i prošli – izjavio je tada Samardžić.

U srpnju 2014. godine, nakon što je Rijeka pobijedila (2:1) Dinamo u Superkupu, Samardžić je vidio drugačiji Dinamo:

– Dinamo je Dinamo. Gledajući ono što su plavi pokazali u ovoj utakmici, Rijeka je bolja momčad. Mogu reći da Rijeka ima odličan sastav, igrači su to pokazali terenu. Bit će velika borba u prvenstvu za prvo mjesto – kazao je Samardžić koji je u desetak dana igrao dva finala Superkupa.

U dresu prvaka Sheriffa izgubio je 26. lipnja u moldavskom Superkupu od Zimbrua iz Kišinjeva na jedanaesterce (3:4), ne iskoristivši kazneni udarac, no zato je iskoristio šansu u utakmici protiv Dinama! Koliko god Samardžićev pogodak bio važan zbog pobjede, za momčad je važnije da je Samardžić zaoštrio konkurenciju u zadnjoj liniji Rijeke. U četvrtak Rijeka na Kantridi igra protiv Ferencvarosa:

– Očekujem težak susret, mislim da je Rijeka favorit – smatra Samardžić.

Ako protiv Ferencvarosa Samardžić potvrdi igru kao protiv Dinama, odužit će se povratak na teren nekolicine ozlijeđenih stopera (Knežević, Lešković, Marić...).

>> Machado: Dinamo je kao Olympiacos, a Rijeka kao PAOK

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
Andreeejjj
18:02 16.07.2014.

Ma ništa bez brače SLOVENACA iako ih mi non stop pljujemo i vrijedjamo! Sramota nas hrvata, uostalom mi ne volimo baš ni jednog susjeda, žalosno a i tužno!