Opet dramatično

Incident na vaganju, Ishii isprovocirao Cro Copa: Kakav je to način?

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Incident na vaganju, Ishii isprovocirao Cro Copa: Kakav je to način?
30.12.2014.
u 13:34
"Ma to nije bitno. Ja bih se vagao u trapericama i da sam dio UFC-a. Tako se oduvijek važem. Uvijek imam traperice"
Pogledaj originalni članak

Mirko Filipović 106.5 kilograma, Satoshi Ishii 107  kilograma. To su najvažnije informacije s današnjeg vaganja za INOKI Bom-ba-ye priredbu u kojoj će hrvatska borilačka zvijezda braniti svoj IGF pojas.

Cro Cop je bio nešto teži nego u zadnjim nastupima, no na vagi se, baš kao i obično, pojavio spreman i fizički u impresivnoj formi.

No, ako se zagrebe malo ispod ovih brojki, vaganje za Inokijevu priredbu je ponovno donijelo skandal, piše FightSite. Ako se sjetite prvog dvoboja Cro Cop vs. Ishii, tada se Japanac uopće nije pojavio na službenoj vagi, no organizatori su mu to tolerirali. Mirko nije bio sretan. Danas je judoka napravio nešto slično. Uspio je Mirka dva puta ozbiljno naljutiti pa je u jednom trenutku vladala napeta i vrlo neugodna atmosfera. O čemu se točno radilo?

Cro Cop je na vaganje došao na vrijeme te je, kako su to primijetili japanski novinari, dugo vremena strpljivo čekao da sve krene. No, njegovog protivnika, baš kao i zadnji put, nije bilo. Mirko je obavio formalnost te je i dalje čekao. Tada se Ishii pojavio, no na vagu je htio stati samo u trapericama te ih je unatoč inzistiranju organizatoru i jasnom čuđenju Filipovića odbio skinuti. Nakon kraćeg natezanja ipak je izašao iz dvorane te su ga okupljeni čekali da se skine i ostane samo u donjem vešu kako i priliči borilačkom vaganju.

Kada je sve završeno, Cro Cop nije skrivao razočarenje. Osim vaganja, imao je zakazano dvosatno foto i videosnimanje koje je nakon ovog incidenta ljutito odbio odraditi. Ishii se očito htio ponašati kao zvijezda koja je veća od prave zvijezde...

"Kakav je to način? Ja  sam došao na vrijeme jer sam profesionalac i ovo je moja obaveza. Ali ako sam ja šampion, kakav je to način da ja moram njega čekati da se udostoji pojaviti. To ne doliči borcu", kratko je komentirao Filipović.

Izazivač to nije shvatio tako drastično. On kaže da je jednostavno zadržan. Tek kada je skinuo traperice bilo je jasno u čemu je bio problem. Na donjem vešu imao je sliku "Mickey Mousea", a na pozornicu je pristao izaći tek kada je dobio kratke hlačice.

"Žao mi je, ali sam upao u gužvu i zadržali su me na drugom mjestu", poručio je kratko Ishii i dodao nekoliko riječi o skidanju ili neskidanju traperica:

"Ma to nije bitno. Ja bih se vagao u trapericama i da sam dio UFC-a. Tako se oduvijek važem. Uvijek imam traperice. Razlog nije bio sram, nego jednostavno to tako radim. Žao mi je što nije bilo malo više fleksibilnosti."

Izravni prijenos INOKI Bom-ba-ye priredbe možete pogledati sutra na Staru Godinu već od 9:00 sati ujutro na Fight Channelu!

>> 'Zbog ove borbe odrekao sam se Božića, a čast mi je što će me gledati Fjodor i Silva'

>> Pogledajte što Cro Cop poručuje iz kreveta uoči borbe s Ishiijem

>> Fjodor ne vjeruje Cro Copu: Evo zašto misli da je Satoshi bliže pobjedi!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

DU
Deleted user
14:00 30.12.2014.

samo ti mirko njega sutra odradi kao i prosle godine pan nek dasa onda skine i gacice da dobije malo paznje...

BJ
Bjelovar112
14:29 30.12.2014.

pravi se pametan Mirko sutra mu vrati da vidi sta su Hrvatski borci

Avatar bebz_zg
bebz_zg
14:17 30.12.2014.

Desna bolnica, lijeva Mirogoj. Ajmo!