Zdravko Mamić

'Inter je lud za Mateom, mi se osjećamo kao da je netko umro'

Foto: Marko Prpić/Pixsell
'Inter je lud za Mateom, mi se osjećamo kao da je netko umro'
31.01.2013.
u 11:15
Mateo će potpisati ugovor na četiri i pol godine, za deset milijuna eura neto! Što je 2,2 milijuna eura po sezoni, 185.000 eura mjesečno!
Pogledaj originalni članak

Dinamo je opet napunio svoj godišnji proračun, prodao je Matea Kovačića Interu za 15 milijuna eura. Sve se događalo vrlo brzo: oko 16 sati stigla je vijest da su predstavnici Intera na putu za Zagreb. U Maksimiru su nam rekli da o tome pojma nemaju. No, uslijedila je ipak potvrda da je Interova delegacija u Zagrebu, a oko 20 sati Zdravko Mamić objavio je kraj posla.

Cijena je 11 mil. plus bonusi

– Ljudi su banuli oko 17.30 odlučni da kupe Kovačića, ludi za njim, stvarno ludi! Dok smo razgovarali, trener Intera Andrea Stramaccioni zvao je deset puta, na konferencijskom razgovoru bio je predsjednik Moratti, kao i naš predsjednik Barišić – pričao je Mamić.

Inter je dugo lomio plave, prema talijanskim izvorima nudio je prvo sedam milijuna eura i jednog igrača, pa osam, pa devet, no Mamići su odbijali. U intervjuu za VL, na hipotetsko pitanje za koliko bi pustili Kovačića, Zoran Mamić je ispalio – 15 milijuna. I to se i dogodilo, Dinamo će dobiti taj novac. Iako Talijani pišu da je odšteta 11 milijuna, gazda Dinama kaže – 15.

–  Mateo ide u Milano, transfer je 15 milijuna eura – pričao je sinoć Zdravko Mamić i dodao detalje: 

– Moratti je tražio da odmah dođe u Milano, no to je bilo nemoguće realizirati jer zrakoplov nije mogao doći i čekati ga u Splitu, pa je zato čekao u Zagrebu. Moratti je poslao privatni zrakoplov koji je čekao Matea na Plesu, da ga u četvrtak odveze u Milano na liječničke preglede.

Dinamo ima razloga za slavlje.

– Da, to za čestitati, ali osjećamo se kao da nam je umro netko najmiliji, odlazi nam dečko kojeg su svi obožavali, odlazi tako mlad. Ovakav osjećaj se doživi jednom u životu, i zadovoljstvo zbog posla i tuga jer ostajemo bez takvog igrača – dvojio je Zdravko Mamić.

Da, sigurno će sada opet biti priče o rasprodaji igrača, o novcu u "rikverc". No, istina je da se takav novac ne može odbiti, da Dinamo živi samo od toga, da je valjda jedini klub koji je igrao Ligu prvaka, a nema sponzora na dresu, da ima prazan stadion. Dinamo je ostao bez ogromnog talenta, ali s punom blagajnom, možda će sad hitno tražiti pojačanje.

– Vidjet ćemo. No, dosad su odlazili brojni veliki igrači, ali smo i dalje imali odličnu momčad, imat ćemo i sad – kaže gazda.

Ugovor na 4 i pol godine

Kovačić je odmah sinoć krenuo iz Međugorja. A nakon što prođe detaljan liječnički pregled u Milanu, potpisat će ugovor na četiri i pol godine, za deset milijuna eura neto! Što je 2,2 milijuna eura po sezoni, 185.000 eura mjesečno! U Dinamu je igrao za 10.000 eura mjesečno. Bruto!

– Sve se dogodilo jako brzo i u šoku sam. Dinamo je moj klub i moj dom pa mi je teško otići, ali ponuda kluba kao što je Inter se ne odbija. Vjerujem da je liječnički pregled samo formalnost – rekao je Kovačić.

>>>Gazzetta: Kovačić je kapacitet da ispiše povijest Intera

>>>'Inter je napravio sjajan posao, Kovačić može biti bolji od mene'

>>>FOTO Kovačić otputovao u Italiju na potpis ugovora s Interom!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

DA
danijel000
11:49 31.01.2013.

''Kovačić će potpisati ugovor s slavnim milanskim klubom na 4,5 godina i u tom razdoblju će zaraditi netto 10 milijuna eura! - kazao je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić'' pa da, to tebe najvise zanima, ipak neki postotak ide i tebi

DA
danijel000
12:09 31.01.2013.

31.01.2013. u 12:04h jolly je napisao/la: zato je i trebalo cekat jos koju godinu, jer Dinamu lova nije trenutno toliko potrebna jer se zaradilo dosta prodajom Badelja i Vide a i cijena bi bila sigurno veca.Ovako je samo jasno da Mamicu nije stalo do Dinama i njegovih navijaca vec samo do vlastitog dzepa.

B2
bordon 2
11:24 31.01.2013.

Mamića za premijera!