ZADOVOLJAN U MANCHESTERU

Intervju s Gvardiolom: U Engleskoj mi puno pomaže Kovačić, ali i jedan Englez

Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ipa-agency.net
UEFA Super Cup - Manchester City training session before the UEFA Super Cup 2023 game
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
Premier League - Burnley v Manchester City
Foto: EXPA/ Focus Images/ Matt Wilkinson
ENG, Premier League, FC Burnley vs Manchester City
Foto: Mike Egerton/PRESS ASSOCIATION
Burnley v Manchester City - Premier League - Turf Moor
19.08.2023.
u 16:47
- Volio bih barem jednom u karijeri osvojiti Ligu prvaka. Znam da je upravo City prekinuo niz našim igračima koji su osvajali Ligu prvaka. Vrijeme je da Kova i ja to promijenimo - rekao je Joško Gvardiol
Pogledaj originalni članak

Novi igrač Manchester Citya i hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol (21) je nakon osvajanja prvog trofeja u dresu Manchester Cityja dao intervju za TNT Sports.

Podsjetimo, Gvardiol je zajedno s drugim Hrvatom Mateom Kovačićem osvojio svoj prvi trofej u Cityju pobjedom u europskom Superkupu protiv Seville nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (1:1, 5:4).

- Prvi dojmovi su sjajni, grad mi se sviđa, u klubu su me super prihvatili. Kovačić mi jako pomažer, ali volio bih spomenuti i Kalvina Phillipsa, cijelo vrijeme stoji mi na raspolaganju.

Gvardiol je zatim u intervjuu odgovorio na pitanje o svojem reprezentativnom suigraču Mateu Kovačiću.

- Kakav je Kovačić? Kao igrač, u reprezentaciji nam je jedan od glavnih uz Modrića i Brozovića. Vrlo je jak na lopti, a kad krene u dribling, strašno je brz. Sjajna je osoba i od njega mogu puno naučiti.

Joško je iznimno zadovoljan osvajanjem trofeja u svojem prvom startu za Manchester City, a i drago mu je što će ove sezone igrati u najboljoj ligi svijeta.

- Moj san bio je zaigrati u Premier ligi i konačno imam takvu priliku. Prvih 90 minuta i trofej, nisam mogao zamisliti bolji početak sezone i nadam se da ćemo tako nastaviti.

Uoči protekle sezone hrvatski nogometaši su osvajali trofej Lige prvaka 11 godina u nizu, a upravo je prošle sezone Manchester City prekinuo taj niz. No, momčad Pepa Guardiole sad ima dva Hrvata u svojim redovima.

- Volio bih barem jednom u karijeri osvojiti Ligu prvaka. Znam da je upravo City prekinuo niz našim igračima koji su osvajali Ligu prvaka. Vrijeme je da Kova i ja to promijenimo - zaključio je Joško Gvardiol.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KU
Kujttim
20:38 19.08.2023.

-Imam ideju za marketinški posao. Da, prilikom Perišićevog povratka u Hajduk Gvardiol i Perišić odigraju utakmicu 1 na 1, u specijalnom Boeingu 747-400, dio kojeg će biti napravljen nalik na splitsku Skalinu. Sve da se uživo prenosi, a na kraju meča da Torcida na repu aviona napravi neviđenu bakljadu.

BO
boom
17:56 19.08.2023.

Tribao je doci u Liverpool. Steta.