IRONMAN Patrčević je osvojio 24. mjesto na SP-u na Havajima

Ironman se vratio s najteže utrke na svijetu

Foto: import
Ironman se vratio s najteže utrke na svijetu
25.10.2008.
u 09:49
Pogledaj originalni članak

Najbolji hrvatski triatlonac Dejan Patrčević vratio se s Havaja sa Svjetskog prvenstva u ironmanu, najtežoj svjetskoj utrci koja se sastoji od 3,5 kilometra plivanja, 180 kilometra vožnje biciklom i trkačkog maratona (42,195 kilometara). Možda nekoga 24. mjesto neće oduševiti, ali 32-godišnjem Zagrepčaninu bio je to prvi nastup s najspremnijim trkačima svijeta, a malo mu je nedostajalo za plasman među 20 najboljih.

- Oduševljen sam. Prvi put sam nastupio na takvoj utrci. Nitko nije očekivao da iz prvog pokušaja mogu ostvariti takav rezultat, da budem među prvih 25 sa startnim brojem iznad 180. Sljedeće godine imat ću bolji startni broj i veću pažnju Amerikanaca, pa će mi biti upola lakše.

Dejanov otac na zagrebačkom aerodromu pričao kakao je njegov sin na cilj stigao s osmijehom.

- Od trenera sam prije utrke dobio upute za utrku i išao sam cijelo vrijeme rezervirano, pogotovo na biciklu. Neki su rekli da sam mogao bolje, ali nisam htio riskirati. U trčanju sam ostvario sedmo vrijeme u svijetu u ironmanu. Kažu da u ironmanu svatko može sići s bicikla, ali malobrojni mogu dotrčati do kraja.

Već je u planovima za sljedeću sezonu.

- Pripremat ću se vjerojatno na Kanarima s njemačkim triatloncima. Pozvao sam ih u Dalmaciju i Istru, iako je kod nas malo klimavo s plivalištima _ kaže Dejan čiji se običan radni tjedan sastoji se od 30 sati treninga.

- Zadržao sam se malo na Havajima nakon utrke, “dolje” je stvarno raj, bio sam i u San Franciscu. Ali ipak je najljepše kad se vratim u Hrvatsku.

Pogledajte na vecernji.hr