Zuma Boysi postali prvaci

Iskustvo nadmudrilo razigranu mladost

Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'
Iskustvo nadmudrilo razigranu mladost
06.01.2010.
u 13:16
Zuma Boysi postali su prvaci otvorenog prvenstva grada Bjelovara u košarci, nakon što su u finalu nadigrali ekipu Wellness centra Coner 61:54. Bio je to iznimno zanimljiv i neizvjestan ogled pod obručima u kojemu je došlo do sraza mladosti naspram iskustva.
Pogledaj originalni članak

 Nakon neodlučenog poluvremena 25:25, razigrana je mladost povela, no iskusniji Zuma Boysi smogli su snage za preokret. Među deset ekipa, koliko se okupilo na turniru u utamici za 3. mjesto slavila je ekipa Power horse nadigravši ekipu Domino 72:25.

Ovacije "Foci"

– Najveće ovacije pobrao je Nikola Fochtman, popularni Foco, a koji je ujedno nagrađen kao najstariji sudionik turnira, a najučinkovitiji sa 158 ubačaja, Ivan Šiprak bio je i najbritkija jezika.

- Ovo je novi bljesak bjelovarske košarke i žao mi je što to nije slučaj kada je riječ o Košarkaškom klubu. Naime Bjelovar je uvijek bio rasadnik darovitih košarkaša i nekada je košarka bila na zavidnoj razini. Tako bi bilo i danas da ima razumijevanja u gradskim sportskim strukturama, a nadalje sadašnjem klubu ponajprije nedostaje stručno vodstvo, jer djecu nema tko poučavati. Nažalost košarka je marginalizirana, a Bjelovar ima uvjete da bude regionalno središte - kaže Šiprak. Najbolje ocijenjeni igrač bio je Ilija Nikolić, koji želi da iznova zaživi tradicija zimskog prvenstva.

Dogodine nastavak

Na tom tragu su i organizatori Velibor Balabanović, te Mladen Medak Gaga, direktor Turističke zajednice, koja se prihvatila turnira uz potporu gradske uprave.

- Za prvu ruku zadovoljni smo odzivom deset ekipa i uspješnošću turnira za koji je utrošeno tek 6000 kuna. Dogodine će turnir biti jači i sadržajniji - poručuje Gaga, a čije je riječi podržao i gradonačelnik Antun Korušec, koji je ujedno i dijelio nagrade najboljima. A pobjednici su slavlje začinili u lounge baru Zuma, čiji je gazda Šime bio široke ruke u čašćenju.

Najzanimljivija je spoznaja da je Foco nastupio na svim dosadašnjim turnirima. - Zato sam i prihvatio poziv ekipe Zuma Boysi, i premda sam igrao 15-ak minuta nisam želio šutirati. Bio sam više kao počasni član. Prvo sam prvenstvo zaigrao davne 1968. ili 69. godine. Turnir se održavao 20-ak godina, a isto je toliko bio i ugašen, pa je ovo hvalevrijedn potez organizatora da mu vrate staru slavu, a što Bjelovar svakako zaslužuje - kaže Fochtman.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.