prošao i maribor

Ispali Petrić, Pranjić i Šifo, a Bate Borisov rastužio Dinamo

Foto: NK Maribor/Facebook
Ispali Petrić, Pranjić i Šifo, a Bate Borisov rastužio Dinamo
05.08.2014.
u 22:30
Bjelorusi su prolaz izborili tek u sudačkoj nadoknadi što nije oduševilo Dinamovce koji su priželjkivali njihovo ispadanje kako bi dohvatili mjesto nositelja u sljedećem krugu.
Pogledaj originalni članak

U prvim uzvratnim susretima 3. pretkola Lige prvaka nastup u sljedećem pretkolu izborili su slovenski Maribor, bjeloruski Bate Borisov, belgijski Standard i francuski Lille.

Grčki Panathinaikos dočekao je Standard s trojicom Hrvata u početnom sastavu (Mladen Petrić, Danijel Pranjić, Gordon Schildenfeld) i nakon što je gostujući igrač Dino Arslanagić u 17. minuti zatresao vlastitu mrežu, s obzirom da je u Liegeu bilo 0:0, izgledalo je da će Grci nastaviti natjecanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Međutim, Standard je već do poluvremena preokrenuo rezultat na 2:1 i on se nije mijenjao do kraja. Panathinaikos će tako u kvalifikacije za Europsku ligu. Pranjić i Schildenfeld igrali su cijelu utakmicu, a Petrić do 56. minute.

Maribor je dvama pogocima Agima Ibraimija, inače bratića Dinamova veznjaka Arijana Ademija, izborio neriješen rezultat kod Maccabija u Tel Avivu (2:2) te prošao dalje s ukupnih 3:2.

Nakon što je u Švicarskoj slavio 2:0, Lille je u uzvratu s Grasshoppersom odigrao neriješeno (1:1) te prošao u 4. pretkolo, a s ukupnih 3:2 Bate Borisov nadjačao je mađarski Debrecen, nakon što je večeras u Minsku slavio sa 3:1.

 

Bjelorusi su prolaz izborili tek u sudačkoj nadoknadi što nije oduševilo Dinamovce koji su priželjkivali njihovo ispadanje kako bi dohvatili mjesto nositelja u sljedećem krugu. A za to im je potrebno ispadanje dvaju momčadi s boljim koeficijentom. Plavi sada čekaju posrtaje Celtica, Steaue, APOEL-a, Sparte ili Salzburga.

>>Kapetan Aalborga: Već sam pobijedio na Maksimiru, možemo opet slaviti

>>Premije za prolaz Aalborga? Pobjeda je igračima najveća nagrada

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
07:32 07.08.2014.

Važno je da ide dalje naš evropski mali klub NK Maribor a ostali su uz Boga i domoljublje dobili ono što zaslužuju i zavrijeđuju.

JA
JackRussell
10:04 06.08.2014.

Čudno da taj veliki talent Pranjić nije slavodobitno odveo PAO u četvrto pretkolo.

NL
nenad.levar
23:21 05.08.2014.

klub u kojem igra pranjic ne moze nista dobroga ocekivati