Hajd - IST 1:2

Istra ponovo svladala Hajduk na Poljudu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Hajduk - Istra (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Hajduk - Istra (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Hajduk - Istra (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Hajduk - Istra (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Hajduk - Istra (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Hajduk - Istra (1)
09.03.2013.
u 19:51
Hajduk je u 23. kolu HNL-a s 2:1 poražen od Istre na Poljudu. Gosti su poveli preko Milića u 31. minuti, izjednačio je Vuković u 69. minuti s 11 metara, a konačni rezultat postavio je Budicin u 81. minuti.
Pogledaj originalni članak

Opet je Istra bila crna mačka za Hajduk, Puljani su i drugi put ove sezone slavili u Poljudu, ovaj put s 2:1 (1:0). Bio je to dvoboj s puno preokreta, kartona, uzbudljiv, ali momčad Igora Pamića zasluženo bodove nosi kući.

 

>> Pamić: Hajduk nam odgovara, to je tajna uspjeha

 

U smušenoj igri Splićana u 29. minuti Caktaš je krivo dodao loptu, sudarili su se Milić i Nižić nakon čega je mladi stoper morao van igre zbog ozljede koljena. I dok se Antoniju Miliću ukazivala pomoć, a Hajduk igrao s igračem manje, Istra je iskoristila konfuciju. Anđelković je u 31. minuti ubacio, a Hrvoje Milić, nekadašnji Hajdukov igrač, jedan od onih, koji u Poljudu nikada nije dobio pravu prigodu, natrčao s lijevog krila i s lakoćom matirao Blaževića.

Milića je zamijenio Plazonić, a Krstičević se odlučio još na jednu zamjenu, iz igre je u 33. minuti izvadio kapetana Oremuša, koji je bio upitan za nastup, a na oduševljenje navijača ubacio mladog Jeana Kouassija. To je podiglo malo adrenalina u igri bijelih, ali bez konkretnog učinka. U 41. minuti Hajduk je ostao s igračem manje, Andrijašević je neoprezno startao na Anđelkovića, napravio mu crveni ožiljak na prsima. Bio je to "nanijevski" prekršaj, sudac Damir Batinić iste sekunde mu je pokazao crveni karton, a Anđeković je zbog ozljede morao u svlačionici.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Milić je mogao dokrajčiti Hajduk, izašao je sam pred Blaževića, ali vratar bijelih uspio je obraniti njegov udarac. U nastavku su Splićani s igračem manje dva puta zaprijetili preko Caktaša i Vukovića, a u 57. minuti drugi žuti karton, nakon prekršaja nad Kousassijem dobio je Korejanac Woon. Chung. Prvi žuti dobio je zbog krivo izvedenog auta. U tim se minutama razmahao Batinić, kartone su dobili Sušić, Jozinović, Vršajević, a u 65. minuti i Blažević.

To je možda mogao biti i crveni karton za vratara bijelih, koji je naletio na Križmana van kaznenog prostora. U 68. minuti Čagalj je s rukama gurnuo Vukovića, a Batinić pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Vuković. Premda je dojam da je Batinić stalno bio u nekoj glavnoj ulozi čini se da su sve njegove procjene bile točne, ostaje upitna samo ona kod starta Blaževića. Za 2:1 u 81. minuti pogodio je, nakon kornera Aganovića, Fausto Budicin. Pored uspavane obrane domaćih stoper Istre bio je najviši.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

NA
naslipo
20:01 09.03.2013.

Neće više Hajduk na moj listić

AB
abendblatt
20:05 09.03.2013.

Tko je sad kriv za poraz Ajduka? Bebic, Mamic, Dinamo...ili mozda sam Hajduk i krsticevic?.

OB
-obrisani-
20:01 09.03.2013.

Ovo je bio podli pokusaj kradje bodova Istri od strane suca Batinica. Upravo nevjerovatno !!!!!!!!! ..... A sto se tice Andrijasevica ,pa taj je 5x opasniji od Leke,slomit ce taj nekome nogu uskoro . Nadam se da ce ga poslije ove tekme Stimac za uvijek otpisati.