ŠTO ĆE NAĆI?

Skandal u Zadru otišao korak dalje: Zbog teških optužbi u klub ušao DORH!

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Peta utakmica finala prvenstva Hrvatske, KK Cibona - KK Zadar
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Treća utakmica finala prvenstva Hrvatske, Zadar - Cibona
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Ante Rubeša i David Gunjević o lažiranim smještajima za košarkaše Zadra
24.06.2022.
u 16:09
Podsjetimo, predsjednik No KK Zadra prvi koji vodi klub iz oporbe HDZ-ovom gradonačelniku, objavio je na konferenciji za novinare da su najmanje četiri, i više igrača izjavili da uopće ili nisu bili u hotelu u Zadru ili samo jedan dan kada je za 20-tak igrača plaćeno preko pola milijuna kuna jednom zadarskom hotelu za razdoblje od četrdesetak dana.
Pogledaj originalni članak

Državno odvjetništvo (DORH) ulazi u KK Zadar nakon objave iz nadzornog odbora tog kluba da su iz bivše uprave u isto vrijeme za košarkaše Zadra plaćali hotele u Poreču i u Zadru. 

- Vezano uz javni istup gospodina Ante Rubeše kao predsjednika NO KK Zadar u kojem je iznosio nove činjenice vezane uz nezakonito postupanje odgovornih osoba u KK Zadar, Državno odvjetništvo poduzet će sve potrebne izvide u odnosu na nove činjenice koje se iznose i koje nisu bile predmetom prethodne obrade PU zadarske - izjavilo je glasnogovornik ŽDO-a Denis Sokol za lokalni zadaraki portal.

Za Večernji list je pak Ante Rubeša tijekom jutra izjavio da ga iz DORH-a još nisu kontaktirali.

Podsjetimo, predsjednik No KK Zadra prvi koji vodi klub iz oporbe HDZ-ovom gradonačelniku, objavio je na konferenciji za novinare da su najmanje četiri, i više igrača izjavili da uopće ili nisu bili u hotelu u Zadru ili samo jedan dan kada je za 20-tak igrača plaćeno preko pola milijuna kuna jednom zadarskom hotelu za razdoblje od četrdesetak dana. Rubeša je pri tom prozvao direktora Željka Žilavca, a koji je pak u izjavi demantirao kriminal rekavši kako su sobe u hotelu u Zadru korištene i nakon priprema u Poreču tijekom rujna prošle godine, da su im bile potrebene, a i iz hotela su demantirali bilo kakave nezakonitosti.

Ante Rubeša, inače iz Akcije mladih, prozvao je HDZ u nizu navrata i optužito zadarskog gradonačelnika Branka Dukića da mu nije stalo do sportskog simbola KK Zadra, ali i DORH i policiju zbog ovog slučaja.

Dojučerašnji direktor uzvratio Petroviću najavom tužbe

Lukić: Suradnju s Dinamom smo pokrenuli mi, a ne Aco koji nije mogao zapamtiti ni koliki je dug

– Predmetni nalaz revizije, uz relevantne dokumente, dostavljen je DORH-u, čime je moja građanska i profesionalna dužnost ispunjena. Navedenim postupanjem dokazano je da ja nisam, vjerujem ni ljudi oko mene, imao namjeru prikrivati bilo čiji kriminal. Jer, da jesmo, nikad ne bismo postupali kao što je opisano - stoji u Lukićevom odgovoru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CR
Crash2422
16:25 24.06.2022.

Dorh sluzi kriminalcima iz vladajuce stranke, uzaludno je ovo sve

Avatar Mileseva
Mileseva
19:29 24.06.2022.

Balkanska posla...

RA
radolizem
18:34 24.06.2022.

ŽDO Zadar neće ništa naći osim ako nemaju nalog da smjene ovu upravu.