DONNI NE IDE...

Iva Majoli: Kriza? Ne, to su normalni usponi i padovi

Foto: Press Association/Pixsell
Iva Majoli: Kriza? Ne, to su normalni usponi i padovi
15.10.2014.
u 08:15
Vekić je u ovom trenutku 83. na WTA listi, što je znatno slabije od njezina najboljeg plasmana (62. u srpnju prošle godine), ali opet nije ni tako daleko.
Pogledaj originalni članak

Prva se od brojnog hrvatskog teniskog izaslanstva vratila iz Moskve. U prvom je kolu tamošnjeg WTA turnira poražena od Rumunjke Begu (6:7 (5), 6:1, 3:6) i to je bio znak za pakiranje kofera.

Donni Vekić bio je to 16. poraz u posljednja 22 susreta. Mnogi u tome vide veliku krizu u koju je upala 18-godišnja Osječanka. Iako je prije tog neugodnog niza osvojila turnir u Kuala Lumpuru, pobijedivši u finalu tada desetu tenisačicu svijeta Dominiku Cibulkovu. A nije zanemarivo ni to da je u međuvremenu pobijedila i Ajlu Tomljanović (u Wuhanu). Ipak, mnogi će reći da je Donna sa 16 godina igrala bolje nego sad kad je postala punoljetna.

– Ne bih rekla da je to kriza, to su normalni usponi i padovi kod tako mladih igračica – kaže Iva Majoli koja je (privremeno) preuzela trenersku palicu u Donninu stožeru.

Vekić je u ovom trenutku 83. na WTA listi, što je znatno slabije od njezina najboljeg plasmana (62. u srpnju prošle godine), ali opet nije ni tako daleko.

Ne smije se smetnuti s uma da Donna ima samo 18 godina. Na listi tinejdžerica u ženskom svjetskom tenisu ispred nje su samo Amerikanka Madison Keys, koja je ipak godinu starija, i Švicarka Belinda Benčič, koja je godinu dana mlađa od Donne. Nije zgorega napomenuti da je u toj konkurenciji na visokom četvrtom mjestu, odmah iza Donne, još jedna Hrvatica – 16-godišnja Dubrovčanka Ana Konjuh. Znači, imamo dvije od četiri najbolje mlade tenisačice na svijetu!

U odnosu na sve spomenute mlade igračice Donna je najranije od njih ušla u top 100 (sa 16 godina i 7 mjeseci, Konjuh sa 16 godina i 9 mjeseci, Benčić sa 17 godina i 2 mjeseca). Stoga je na njoj bio možda i najveći pritisak da zadrži osvojene pozicije. Očito je došlo vrijeme za odmor i potom za dulje i temeljite pripreme za novu sezonu.

>>Marin Čilić stigao do renkinga karijere, veliki skok i za Anu Konjuh

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.