VIJESTI

Iva Majoli u 2. kolu

10.04.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

AMELIA ISLAND - Najbolja hrvatska tenisačica Iva Majoli ušla je u 2. kolo vrlo jakog WTA turnira u Amelia Islandu, koji se igra za nagradni fond od 585.000 dolara. Iva je u 1. kolu uvjerljivo svladala Južnoafrikanku Amandu Coetzer sa 6:2, 6:1, za što joj je trebalo nešto manje od sat vremena, točnije 51 minuta.

Majoli je svojoj protivnici čak pet puta oduzela servis, dok Coetzer niti jednom uopće nije bila u prilici da načini "break". Hrvatska je tenisačica postigla 17 izravnih poena više od Južnoafrikanke (28-11). Coetzer je načinila 25 neprisiljenih pogrešaka, a Majoli samo sedam.

U 2. kolu našu tenisačicu očekuje bolja iz međusobnog susreta dviju Španjolki - Gala Leon Garcia ili bivša pobjednica Wimbledona Conchita Martinez. (H)

Dvije bronce tekvondista

ZAGREB - Hrvatski su tekvondisti osvojili dvije medalje na Otvorenom prvenstvu Belgije. Renata Crkvenac (63 kg) i Filip Vučagić (78 kg) vratili su se s brončanim odličjima. Zbog novčanih problema u Lommel nije putovala reprezentacija, nego klubovi, ovaj put Susedgrad-Sokol i Kondor. Tako će biti i na Otvorenom prvenstvu Njemačke idući vikend, što će biti posljednja provjera reprezentativaca uoči EP-a početkom svibnja. (A. B.)

Lazanovu zlato, Prenčevoj bronca

BIRMINGHAM - Učenici Centra za obrazovanje Vinko Bek iz Zagreba, u organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih, sudjelovali su na engleskoj Ibsa Youth international cross-country utrci na kojoj su postigli odlične rezultate. U Birminghamu, u kategoriji 2000 m, atletičar Vedran Lazanov osvojio je zlato, dok je Vlasta Prenc, također u utrci na 2000 metara, osvojila brončanu medalju.

Treća hrvatska natjecateljica Elizabeta Frajman, na žalost, odustala je od utrke. (S. Bo.)

Ništa od povratka Turine i Koretića

VELIKA - Iako su se u Zagrebu čelnici Kamena Ingrada našli s Dinamovim sportskim direktorom Marijanom Vlakom i dogovorili povratak Ivana Turine i Igora Koretića u Veliku, jučer je potvrđeno da od njihova povratka u Kamen ipak neće biti ništa.

- Turina i Koretić trebali su u ponedjeljak doći na naš popodnevni trening, ali se nisu na njemu pojavili. U ponovnom dogovoru s Vlakom, odlučili smo da ih ne dovodimo po svaku cijenu, jer bi to moglo narušiti odnose među igračima uoči posljednje četiri za nas odlučujuće utakmice. Pitanje je, također, bi li trener Simunić uopće računao na njih dvojicu - rekao je Kamenov direktor Đuro Legac. (S. P.)

Beckham danas ipak u sastavu

MANCHESTER - David Beckham ipak će biti u sastavu Manchester Uniteda u današnjoj uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici nogometne Lige prvaka s Deportivom na Old Traffordu. Beckham je prije tjedan dana, baš u susretu s Deportivom, odnesen s terena nakon što je na njega neoprezno startao Diego Tristan. Sumnjalo se da je Beckhamov gležanj teže stradao, no snimke su pokazale da nema nikakvih puknuća. (H)

Brazilci lobiraju za Ronaldov povratak

RIO DE JANEIRO - Menadžeri ponajboljeg svjetskog nogometaša Ronalda bore se za njegov povratak u Brazil. TV Globo izvijestila je da su tri kluba spremna platiti zvijezdu, koja je, otkako igra u talijanskom Interu, češće u bolnicama nego na travnjaku, a za brazilsku reprezentaciju odigrala je jedno poluvrijeme u dvije godine! Palmeiras, Sao Paulo i Flamengo zainteresirani su (i dovoljno bogati) klubovi. Točnije informacije znat će se nakon Svjetskog prvenstva. (R.I.-A.B.)

Pogledajte na vecernji.hr