PROŠLO 18 GODINA

Ivan Rakitić postao je tek drugi Hrvat s naslovom prvaka u Španjolskoj!

Foto: Facebook
Ivan Rakitić postao je tek drugi Hrvat s naslovom prvaka u Španjolskoj!
18.05.2015.
u 18:00
– Campeones, Campeones, Ole, Ole, Ole! – pjevali su Ivan Rakitić i društvo za 29. titulu Barcelone na Vincente Calderonu
Pogledaj originalni članak

Teško će šefovi, gazde, rukovoditelji ili kako se već u Kataloniji zovu ljudi na vodećim pozicijama, uspjeti zaposlenicima tijekom današnjeg dana objasniti što im je činiti. Držat će se mnogi podređeni za glavu, piti puno vode i teško pratiti njihove upute. Jer, nedjelja je za navijače Barcelone bila – slavljenička. A znate kako navijači slave...

Pjenušac u svlačionici

Messi je golom u Madridu, kod Atletica (0:1), i teoretski potvrdio Barceloninu titula prvaka Španjolske, te su kolo prije kraja otišli na nedostižna četiri boda ispred Real Madrida (93-89). Mario Mandžukić je 18 minuta prije kraja utakmice dobio priliku poremetiti Barceloni slavlje, trebao je zabiti bar dva gola da ih spriječi, ali se suzdržao...

– Campeones, Campeones, Ole, Ole, Ole! – pjevali su Ivan Rakitić i društvo za 29. titulu Barcelone na Vincente Calderonu polijevajući se pjenušavim katalonskim vinom Cava, koje je netko od njihovih trenera prošvercao na travnjak.

Hrvat je nešto kasnije objavio sliku iz svlačionice na svom Instagram profilu i napisao:

– Prvak sam! Hvala momčadi, ali posebno hvala mojoj supruzi i kćerki, bez njih ništa od ovog ne bih mogao postići – emotivno je slavio Rakitić.

 

– Prvi korak su napravili. Sad slijedi Kup, pa Liga prvaka – kazao je klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu. Posljednji je 'tris' sakupio Pep Guardiola prije šest godina. Kup kralja igraju protiv Athletic Bilbaa, a zatim s Juventusom za titulu Lige prvaka u Berlinu. Hoće li osvojiti sva tri? Ako ne pretjeraju sa slavljem, a Messi na stepenicama kakvog disko kluba tijekom prošle noći nije slomio nogu, takav je rasplet izgledan.

– Prvaci, čestitam! Najbolji ste! – čestitao je bivši kapetan Carles Puyol.

Rakitić je postao drugi Hrvat koji je uzeo titulu prvaka u Španjolskoj, uspio je to tek Davor Šuker! U dresu Real Madrida podigao je predsjednik HNS-a trofej La Lige 1997. godine, a godinu kasnije Ligu prvaka. Osvojio je titulu prvaka i Robert Jarni, ali s Las Palmasom i to u drugoj ligi. Trofeje, ali ne najboljeg u prvenstvu, su osvajali još i Robert Prosinečki, Goran Vlaović, Luka Modrić i Mario Mandžukić. Ti Hrvati imaju ukupno 17 trofeja za španjolske klubove, a praznih ruku ostali su "Španjolci" Stjepan Andrijašević, Igor Jovićević, Nikola Jerkan, Alan Peternac, Goran Vučević, Igor Štimac, Goran Vlaović, Janko Janković, Mate Bilić, Tomislav Dujmović, Sammir, a tamo se čak i Zvone Boban oprostio od nogometa. Bez trofeja.

Dio slavljeničke momčadi je i – Alen Halilović, njega nismo brojali uz Raketu i Šukera. Istina, počeo je sezonu, odigrao par prijateljskih dok su se Messi, Suarez i Neymar odmarali nakon SP-a, a on je poslan na kaljenje u B momčad. Ima vremena.

Klopp u Real?

Dodajmo kako je Real Madrid u trci za titulu trčao do kraja. Slavili su kraljevi uvjerljivo kod Espanyola (4:1), Cristiano Ronaldo zabio je hat-trick (lijevom, desnom i glavom), ali nije pomoglo. Florentino Perez već žonglira s imenima nasljednika Carla Ancelottija. Ima tri 'kuglice', one s imenima Rafe Beniteza, Jürgena Kloppa i Zinedinea Zidanea.

>> Rakitić: Hvala supruzi i kćeri, bez njih sam nitko

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RI
rikavac
19:22 18.05.2015.

hahahaha Mario Mandukic usao 18 min prije kraja ima priliku zabiti dva tri gola da poremeti slavlje Barsi al se suzdrzao? Naglasav AL SE SUZDRZAO.