Adio, štake!

Ivan Rakitić počeo trčati, na oporavak ide u Selce

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivan Rakitić počeo trčati, na oporavak ide u Selce
10.06.2011.
u 08:00
Iako sam bio na štakama, osjećao sam potrebu otići Gabriću u bolnicu, da mu pokažem da smo uz njega
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u ponedjeljak obavio liječnički pregled u Baselu i odbacio štake, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je u srijedu navečer, nakon više od mjesec dana od operacije kosti u stopalu 5. svibnja, ponovo potrčao nogometnim terenom.

U Sevilli 5. srpnja

– Švicarski liječnik, koji je bio zadovoljan stanjem moje noge, rekao mi je da najprije pokušam hodati bez štaka, a da potom, kad osjetim da mogu, pokušam malo razgibati nogu. To sam i napravio u srijedu na nogometnom terenu u pratnji oca Luke i brata Deana – prezadovoljan stanjem noge i dosadašnjim oporavkom rekao nam je Rakitić iz obiteljskog doma u Möhlinu nedaleko od Basela nakon prvog treninga poslije više od mjesec dana stanke.

Najmlađi muškarac u obitelji Rakitić i miljenik majke Kate još će nekoliko dana ostati u Möhlinu a potom u petak leti u Zagreb.

– Putujem najprije na desetodnevnu rehabilitaciju u Selce. Nakon toga selim se u Split, gdje ću vježbati najviše u teretani. Iz Splita se 3. srpnja vraćam kući u Švicarsku, a potom nakon dva dana putujem u Španjolsku, gdje se u Sevillu na pripreme moram javiti 5. srpnja. Vjerujem da ću se do tada potpuno oporaviti i da ću spreman uskočiti na početak priprema za sljedeću sezonu.

Dok nam je pričao kako je iznimno zadovoljan u Sevilli te o svojim igrama, koje je, nažalost, prekinula ozljeda, pitali smo ga nedostaje li mu Njemačka i društvo iz Schalkea.

– Ondje su mi ostali najbolji prijatelji poput Tonija Tapalovića i Manuela Neuera. Tu su i drugi dragi ljudi uz koje me veže veliko prijateljstvo. Ali, morao sam otići. Morao sam napraviti taj korak naprijed, jer španjolska liga je jača od njemačke i u njoj ću sigurno moći još napredovati – kaže Rakitić.

Pokazali smo snagu

Bio je na susretu Hrvatska - Gruzija.

– Nemoguće je opisati osjećaje koji su me prožimali na utakmici u Splitu. Bio sam na štakama i sve to što se događalo, sve do naših golova, teško sam proživljavao. Ali pokazali smo snagu i moć kada je to bilo najpotrebnije. Uz to, bili smo i kvalitetniji, tako da je na kraju sve sjelo na svoje mjesto – zaključio je Rakitić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
08:48 10.06.2011.

da li je spanjolska liga jaca ili ne to je svakako diskutabilno, real i barcelona da sve ostalo je ispod njemackog prosjeka, u spanjolskoj moze opet igrat svako (tu ne pocjenjujem ivana i sam znam da je dobar igrac-nije vrhunski ali je dobar i za njemacki pojam) najbolje pokazuje turcin ozli i kedeira, a najnoviji je slucaj opet real i onaj majmun od trenera maurinjo-koji je naredio kupit staru tursku ragu iz bajerna, koji je stalno sjedio na klupi a ulazio je tu i tamo a star je 34 godine-kaj to je liga koja kupuje stare isluzene rage??????????????????????????????

GA
gafe
11:18 10.06.2011.

Ivane zepacko srce nedaj se!! Sto se tice spanjolske i njemacke lige je dovoljno vidit koje ekipe iz koje drzave su bili posljednih 7 godine u finalu kupa UEFE i Lige prvaka pa ces onda vidit koja je liga jaca a to je spanjolska!

JO
jozinho
14:51 10.06.2011.

@crvenimak ako mislis na Altintopa, on nije star tek su mu 28 i on je dobar igrac, vrlo dobar.....