OZLIJEDIO SE

Ivan Rakitiću krvarenje i ruptura, izgubljen za Clasico

Foto: Press Association/Pixsell
Ivan Rakitiću krvarenje i ruptura, izgubljen za Clasico
06.11.2015.
u 16:30
– Rakitić je jako važan Barceloni, ali njegov oporavak ne smiju požurivati. Treba ga čekati, ne riskirati, jer bi nova ozljeda bila puno gora – kaže Nemec
Pogledaj originalni članak

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić zbog ozljede mišića već u 20. minuti utakmice Lige prvaka s BATE Borisovim morao je napustiti teren, a magnetska rezonancija pokazala je da ozljeda nije bezazlena.

Enrique: Teško bez Rakete

– Rakitić ima rupturu mišića. Ah, zaista nemamo sreće s ozljedama ove sezone. Želim ga natrag što je prije moguće, no zasad je jedino sigurno da će propustiti utakmicu protiv Villarreala, a onda ćemo vidjeti što dalje. Hoće li biti spreman do El clasica s Realom? Nije nam prioritet pripremiti ga za određenu utakmicu, nego je najvažnije da se potpuno oporavi. Njegov izostanak bit će veliki gubitak za nas u više nego teškoj utakmici protiv Villarreala – izjavio je razočarani trener Barcelone Luis Enrique.

Bez Rakitića je ostala i hrvatska nogometna reprezentacija za prijateljsku utakmicu s Rusijom, koja je na rasporedu 17. studenog u Rostovu na Donu.

Liječnik reprezentacije dr. Boris Nemec upoznat je s Rakitićevom ozljedom te poručuje da ona nije bezazlena.

– Ima rupturu dubokog mišića desne potkoljenice. Odmah nakon utakmice napravljena mu je magnetska rezonancija te utvrđena ozljeda drugog stupnja. Došlo je do rupture nekoliko vlakana i malog krvarenja te će morati biti dva-tri tjedna na terapiji. Možda malo više, možda malo manje – kaže dr. Nemec.

Liječnik reprezentacije smatra da Rakitić nema nikakve šanse da se oporavi do El clasica, koji je na rasporedu za 15 dana (21. studenoga).

Ne smije riskirati

– Rakitić je jako važan Barceloni, ali njegov oporavak ne smiju požurivati. Treba ga čekati, ne riskirati, jer bi nova ozljeda bila puno gora – kaže Nemec i dodaje:

– Ja reprezentativcima uvijek kažem: "Kada nemate nikakve smetnje, čekajte još tjedan dana za povratak na teren."

Rakitićeva ozljeda veliki je problem za izbornika Antu Čačića jer na poziciji u sredini terena za prijateljsku utakmicu protiv Rusije sada su mu ostali samo Milan Badelj, Marcelo Brozović i Domagoj Antolić. Podsjetimo, Luka Modrić dobio je poštedu za tu utakmicu, dok je Mateo Kovačić priključen mladoj reprezentaciji, koju očekuje kvalifikacijski dvoboj protiv Španjolske.

– Sljedećih dana odlučit ću hoću li i koga ću naknadno pozvati – poručio je izbornik Čačić.

Možda bi to mogao biti povremeni reprezentativac, veznjak Hajduka Mijo Caktaš, ili možda Ivan Močinić iz Rijeke...

Hendikep Čačiću je što se zbog potreba mlade reprezentacije za ovu akciju odrekao Kovačića, Pašalića, Halilovića...

>> Goropadni Bayern zabio pet komada Arsenalu, Rakitić izašao zbog ozljede!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RI
rikavac
17:00 06.11.2015.

Badelj,Brozovic,Antolic jaka nam je sredina sve igracine ,panj do panja a pogotovo Antolic