Chengdu

Ivanišević pobijedio Björna Borga

Foto: Reuters
Ivanišević pobijedio Björna Borga
05.11.2009.
u 15:14
U Chengduu, glavnom gradu kineske pokrajine Sečuan, koju je prošle godine razorio jaki potres, u četvrtak je započeo humanitarni turnir nekadašnjih osam teniskih legendi.
Pogledaj originalni članak

Na turniru uz Johna McEnroea, Björna Borga, Pata Casha, Thomasa Enqvista, Sergija Bruguere, Jevgenija Kafeljnikova i Michaela Changa, nastupa i najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević.

U četvrtak je pobjednik Wimbledona iz 2001. godine igrao protiv jednog od najboljih svih vremena, 53-godišnjeg Šveđanina Björna Borga, koji je u karijeri osvojio 11 Grand Slam naslova (šest Roland Garrosa i pet Wimbledona). Pobijedio je Ivanišević 6-2, 7-6.

U drugom dosad završenom meču Rus Kafeljnikov je sa 7-6, 6-3 bio bolji od Španjolca Bruguere.

Ivanišević: Zbog Borga sam počeo igrati tenis        
Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević priznao je novinarima da je bio malo nervozan uoči meča protiv švedskog velikana Björna Borga na humanitarnom turniru osam teniskih legendi u Chengduu...

Turnir se održava u glavnom gradu kineske pokrajine Sečuan, koju je prošle godine razorio jaki potres. Ivanišević nastupa uz Johna McEnroea, Björna Borga, Pata Casha, Thomasa Enqvista, Sergija Brugueru, Jevgenija Kafeljnikova i Michaela Changa.

U četvrtak je ljevoruki 38-godišnji Splićanin pobijedio 15 godina starijeg Borga 6-2, 7-6(0)...

- Borg je legenda, razlog zbog kojeg sam ja počeo igrati tenis. Igrati protiv njega bila mi je velika čast. Iako sam znao da sam u današnja vremena ja puno bolji igrač od njega, ipak sam bio malo nervozan, jer je u pitanju Borg. Gledao sam sve njegove mečeve i polijepio njegove postere po zidovima – osvrnuo se Goran na stara vremena.

O samom meču je rekao u svom stilu.

- Htio sam biti ''ljubazan'' prema njemu, ali sam ipak htio i pobijediti, nisam ga baš želio pustiti da se razmaše. U drugom setu smo igrali tie-break, da ga je on osvojio, u trećem bi opet igrali tie-break, tko zna što bi se dogodilo. Ipak sam se htio osigurati da neću izgubiti.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZX
zark x
16:03 05.11.2009.

Goran je za sva vremena. Ne zato sto je mi je unistio srce dok je igrao, nego zato sto je nas najveci sportas i igrac za domovinu.