Mandžo u repki

Ivanković: Mario mora više sam raditi u igri

Foto: Goran Stanzl, Slavko Midžor / Pixsell
Ivanković: Mario mora više sam raditi u igri
17.11.2013.
u 11:08
- Nemojmo uspoređivati Bayern i reprezentaciju. Mandžo tamo ima Robbena, Riberyja, Müllera, a Perišić i Iličević ipak nisu Ribery i Robben
Pogledaj originalni članak

Hrvatska je u 11 utakmica kvalifikacija postigli samo 12 golova. A posebno zabrinjava što je prvi topnik europskog prvaka Bayerna zabio svega tri, i to ni jedan glavom! Walesu sretno nakon što ga je vratar pogodio ispucavajući loptu, Srbiji nogom nakon ubačaja, a u Beogradu u kontri.

- Šteta je što nismo pobijedili, možda je dečke velika želja i nestrpljivost da sve što prije riješe odvela u pogrešan smjer – kaže Branko Ivanković.

Dojam je da je bilo previše centaršuteva, loših, preblizu golmanu.

- Da, to je jedan od način da se probije suparnika, ali samo jedan, a mi smo previše pokušavali baš tako. Nama je u tradiciji pas igra, iako su ubačaji sa strane dobro došli. No ne ovako s aut linije, kad lopta dugo putuje i dobar golman sve to pokupi. Treba ubačaja, ali kad se izigra obrana, a ne na postavljenu obranu.

Guardiola je rekao da boljeg od Mandžukića u igri glavom nema. Ali, to se u reprezentaciji ne vidi.

- Nemojmo uspoređivati Bayern i reprezentaciju. Mandžo tamo ima Robbena, Riberyja, Müllera, a Perišić i Iličević ipak nisu Ribery i Robben. Ovdje Mario mora više raditi, ne može očekivati da će netko proći trojicu i podvaliti mu loptu, mora više ulaziti iza leđa, iz drugog plana. A ubačaji koje smo imali nisu bili dovoljno dobri da bi on nešto mogao napraviti. Iako, imao je nekoliko dobrih spuštanja lopte - zaključio je Ivanković.

Tomo Šokota bio je vrsni strijelac, odlično je igrao s obje noge, ali i glavom. Kako bivši centarfor i reprezentativac vidi problem naše realizacije?

- Malo golova zabijamo, to stoji. A sad kao da smo promijenili i način igre, Kovač želi više igru po bokovima, što se meni sviđa, ali moramo to raditi bolje. Za Mandžu kažu da je najbolji u igri glavom, ali teško je na ovakve mekane ubačaje koji dolaze iz daljine na pet metara od gola bilo što napraviti – veli Šokota, te nudi mišljenje kako bi sve to moglo izgledati bolje:

- Lijeva i desna špica (sad su to bili Perišić i Iličević, nap. a.) moraju više ulaziti u šesnaesterac, dolaziti bliže Mandžukiću. Tako bi otvorili bokove za Srnu i Pranjića, imali bismo više igrača blizu golu. I svi ti ubačaji onda moraju biti čvršći, ne tako blizu golmanu. A ulaskom bočnih špica Mandžo bi imao s kime odigrati, spustiti loptu, odigrati povratnu. Ovako, ne može on sam. Zoran primjer je utakmica protiv Belgije, kada je bio potpuno sam. No, treba vremena da se to uigra, novi je izbornik, a nove ideje ne prolaze preko noći.     

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar white socks
white socks
12:15 17.11.2013.

P.S. Ivanković je u dinamu pokazao što zna i može. Bolje mu je da se pošuti i skloni u rupu. Mandžo se trudio više nego većina igrača ali ne može se on vratiti po loptu, prenijeti je naprijed i samom sabi odigrati zadnji pas i stvoriti šansu. To je zadaća drugih koji to nisu radili nego su igrali nešto što vjerojatno ni njima nije jasno što je to bilo.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:45 17.11.2013.

baš ste našli sugovornika... diletantna sa TRI Mamićeve noge u guzici zbog iskazanog znanja i sposobnosti.... Pametnije i svrsishodnije bi čuli da ste otišli pitat babe na placu (sa ili bez fiskalnih blagajni).... jednako su mudre i znaju barem kao i Ivanković glede nogometa... pa i više

Avatar white socks
white socks
12:10 17.11.2013.

E sad će Mandžu optužiti što je veza (zajedno s krilnim igračima) očajno igrala i nije donosila nikakve lopte prema njemu. Jednu jedinu poludobru loptu je on idealno spustio prema Perišiću a ovaj je to šutirao indolentno kao što je odigrao i cijelu utakmicu. Brine to što Kovač nije mjenjao Perišića a mijenjao je Mandžukića. Ipak vjerujem u Niku i ekipu, AJMO HRVATSKA!