Površnost Je li korekcija s IO uvrštena u pismeni materijal

Iveta: Ne znamo koliko će trajati liga 12

Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Iveta: Ne znamo koliko će trajati liga 12
16.07.2010.
u 08:45
Prva HNL je smanjena, upitno je hoće li liga 12 trajati jednu ili dvije sezone.
Pogledaj originalni članak

Nakon odluke Skupštine HNS-a o smanjenju PHNL-a, ostalo je upitno hoće li sljedeće dvije sezone liga imati 12, pa potom 10 klubova, ili će to prijelazno razdoblje do lige s 10 klubova trajati samo jednu sezonu?

Naime, u materijalima za raspravu podijeljenima članovima Skupštine i županijskim savezima tijekom travnja bilo je navedeno da bi dvije godine liga imala 12, a potom 10 klubova. Međutim, na sastanku Izvršnog odbora prošli tjedan, odlučeno je da liga ima 12 klubova samo jednu sezonu! Tada smo pitali je li to pogreška ili nova odluka, a predsjednik Natjecateljske komisije HNS-a Ante Vučemilović odgovorio je:

Korekcija na IO

– Da, odlučili smo se za malu korekciju, pa bi prijelazno razdoblje, odnosno liga sa 12 klubova živjela samo jednu sezonu.

I takav je prijedlog IO HNS-a otišao na glasovanje Skupštini. Ali, u pisanim materijalima a niti u zapisniku sa sjednice IO ta korekcija nije bila zapisana!

– Čekamo službeni zapisnik sa sjednice Skupštine, kad ćemo vidjeti je li netko od predlagača decidirano napomenuo da je Izvršni odbor napravio korekciju – rekao je pravnik HNS-a Vladimir Iveta.

Kad će taj zapisnik biti napisan?

– Sljedeći tjedan.

A kakav je vaš stav?

– Moj je stav nebitan. Međutim, nije li na sjednici Skupštine decidirano rečeno da je ponuđeni prijedlog korigiran, tada je jasno da se usvaja prijedlog koji postoji u pisanim materijalima – rekao je Iveta.

Nevjerojatan gaf

Zasad, do objave zapisnika sa sjednice Skupštine, jedini prijedlog u pisanim materijalima bio je da bi liga 12 trajala dvije sezone. A bi li mogući gaf možda mogao utjecati na legitimitet odluke Skupštine o smanjenju lige?

– Ne, to nema nikakve veze. Legitimno je odlučeno da se PHNL smanjuje, a nakon objave zapisnika vidjet ćemo hoće li liga s 12 klubova trajati jednu ili dvije sezone – kaže Iveta.

Je li doista moguće da se dogodio propust i da korekcije sa sjednice IO nisu pismeno uvrštene u materijale? Iako zvuči nevjerojatno, sve je moguće u ovom našem nogometnom cirkusu.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.