VELESLALOM U Adelbodenu

Ivica: Ostao sam u vrhu, nisam mnogo izgubio stankom

Foto: Željko Lukunić/Pixsell
Ivica: Ostao sam u vrhu, nisam mnogo izgubio stankom
09.01.2010.
u 12:48
Ozlijede su iza Ivice Kostelića, a postolja pred njime. Dokazao je to sjajnom prvom vožnjom na veleslalomu u Adelbodenu dohvativši treću poziciju, no zbog magle je nastavak otkazan.
Pogledaj originalni članak

 

Sve mu je išlo u prilog, zbog loše vidljivosti na vrhu staza Kuonisbaergli je skraćena, prolazna vremena bila su "slalomska", a staza kao stvorena za znalce.

I dok je s Natkom pio čaj, čekajući da i on odveze prvu vožnju, magla se vratila nad švicarsko skijalište i organizatori su mahnuli crvenom zastavom. Ivica je trljao oči, nije mogao vjerovati. Prvo leđa, pa koljeno, pa izlijetanje, a sada i loše vrijeme.

- Šteta što se nisam mogao boriti do kraja, no veliki je dobitak što i sam vidim da sam ostao u vrhu. Nisam puno izgubio stankom, to je najvažnije. Nisam išao agresivno, spuštao sam se "na finjaka" - komentirao je Ivica iz Švicarske.

Na stazi izgleda sjajno, spušta se poput tempirane bombe, no fitilj nikako da izgori do kraja. Dokazao je sam sebi da može, poklopiti mu se može već danas, na slalomu.

Veleslalom seli u Kranjsku goru

Veleslalomska utrka skijaša, koja je u nedjelju u Adelbodenu otkazana nakon što se niz stazu spustilo 58 natjecatelja, vjerojatno će se održati u Kranjskoj Gori.

Tako je, naime, u subotu poslijepodne objavila Međunarodna skijaška federacija (FIS).

U Kranjskoj Gori su se, prema rasporedu, 30. i 31. siječnja trebali održati veleslalom i slalom za Svjetski kup, ali čini se da će slovensko skijalište dobiti i jednu neplaniranu utrku.

Podsjetimo, Ivica Kostelić je prije prekida utrke zauzimao treće mjesto u prvoj vožnji, iza Talijana Davidea Simoncellija i Austrijanca Marcela Hirschera. Natko Zrnčić-Dim nije došao na red, trebao je startati posljednji, 66. u nizu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
20:32 09.01.2010.

0 09.01.2010 20:23 PIPISTREL Šteta za Ivicu, ali sreća za nas, koji dolazimo u Kranjicu, utrka više! Nove detalje o familiji Kostelić, pogledaj na mom ŠPORT BLOG, http://zpadjen.bloger.hr/ . Nepozanti detalji, Ivica na Šarplanini 1997, Gips na Prvi April da Janica više nikada neće skijati http://zpadjen.bloger.hr