Superveleslalom

Ivica: Želio bih ući među prvih 15!

Foto: AFP
Ivica: Želio bih ući među prvih 15!
19.02.2010.
u 09:50
- U boljem sam stanju nego što je to bilo u spustu, u kojem sam bio 33. Mogu biti dobar i u ovoj disciplini – kazao je Natko Zrnčić-Dim.
Pogledaj originalni članak

Središnji je događaj za skijaški dio hrvatske olimpijske ekspedicije u nedjelju. Tada se vozi muška superkombinacija s Ivicom Kostelićem i Natkom Zrnčićem-Dimom kao izglednicima za visok plasman. Danas je, pak ,(u 20.30) utrka koja bi ih trebala pripremiti za nedjelju. Danas se vozi superveleslalom u kojem Kostelić favoritom smatra Švicarca Cuchea.

– Dobro sam se odmorio. U srijedu smo dobro trenirali, uvjeti su bili bolji budući da je temperatura preko noći ipak malo pala – kazao je Ivica.

Kostelić je još u Zagrebu govorio da mu u Whistleru najviše odgovara upravo staza za superveleslalom.

– Želio bih ući među prvih 15. Ove sezone vozio sam samo dva superveleslaloma jer sam bio ozlijeđen. Nadam se i da ću imati sreće sa startnim brojem – objasnio je Kostelić.

Zrnčić-Dim vjeruje da u idealnim uvjetima može i do 20. mjesta.

– U boljem sam stanju no što je to bilo u spustu, u kojem sam bio 33. Kažu da sam bio pretvrd. Zato mi odgovara što su superveleslalom ubacili prije kombinacije. U posljednje vrijeme pokazao sam dobru formu u toj disciplini. Mogu napraviti dobar rezultat – uvjeren je Natko.

U Vancouver su u srijedu, osim Dalibora Šamšala i Danka Marinellija, doputovale i četiri hrvatske skijašice, a peta (Sofija Novoselić) stiže u danas. Ana Jelušić i Nika Fleiss bit će smještene u kući u kojoj su po apartmanima smješteni i Kostelić i Zrnčić-Dim. Matea Ferk i Tea Palić će u sportsko selo, gdje će se već starom stanaru Ivanu Ratkiću pridružiti i tek pristigli Marinelli i Šamšal.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.