OGLASILI SE IZ MAKSIMIRA

Iz Dinama komentirali priče da igračima kasne plaće

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Brdo: Sparta Praha i GNK Dinamo odigrali prijateljsku utakmicu
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
Champions League - Group E - Chelsea v Dinamo Zagreb
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
Champions League - Group E - GNK Dinamo Zagreb v AC Milan
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
Champions League - Group E - GNK Dinamo Zagreb v AC Milan
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
Champions League - Group E - GNK Dinamo Zagreb v AC Milan
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
Champions League - Group E - Dinamo Zagreb v FC Salzburg
10.07.2023.
u 22:54
Već smo čuli dosta priča kako se Dinamo raspada, kako je blagajna prazna, kako nema pojačanja, a najbolji će igrači otići... Istina je da se znalo dogoditi da plavi u ovim ljetnim mjesecima nemaju popunjen račun, pa su u prijašnjim godinama to znali premostiti bankovnim kreditima
Pogledaj originalni članak

Dinamo je klub s kudikamo najvećim proračunom u našoj ligi, nitko mu nije blizu jer taj se godišnji iznos penjao do 60 ili 65 milijuna eura. Nije taj novac lako uprihoditi iako su u Maksimiru dosad pokazivali veliku umješnost i uredno su ispunjavali svoje obveze prema dobavljačima i napose prema igračima.

No, sad se pojavila priča da je negdje zapelo, da druga godišnja rata koju po ugovorima trebaju primiti plavi igrači nije sjela na vrijeme, a trebala je do 30 lipnja. Poznato je kako igrači prema ugovoru iznose koje su dogovorili dobivaju u četiri godišnja obroka, onaj u ožujku je isplaćen, iz Dinama tvrde da je i sad sve bilo redovno.

Stiže 10 milijuna eura

- GNK Dinamo neugodno je iznenađen člancima vezanim za isplatu rata za igrače. Klub ovom prilikom demantira iznesene tvrdnje. Rate su u cijelosti isplaćene sukladno ranije dogovorenom vremensku okviru između GNK Dinamo i igrača prve momčadi - priopćio je maksimirski klub.

Već smo čuli dosta priča kako se Dinamo raspada, kako je blagajna prazna, kako nema pojačanja, a najbolji će igrači otići... Istina je da se znalo dogoditi da plavi u ovim ljetnim mjesecima nemaju popunjen račun, pa su u prijašnjim godinama to znali premostiti bankovnim kreditima. Sad se vrte dvije priče, jedna je da je dosadašnja partner-banka odbila dati kredit Dinamu, da je postupak kod druge u tijeku, a druga je verzija da novo vodstvo kluba nije željelo ulaziti u kredite, već će pričekati novac koji treba sjesti na račun koji očito nije bio prazan.

A to nije mali novac, plavi čekaju gotovo deset milijuna eura od prije obavljenih transfera i postotaka u transferima bivših igrača (Majer, Brozović, Kovačić, Stojanović, Gojak, Andrić, Jakić, pa naknada Fife za sudjelovanje plavih igrača na SP-u u Kataru, novi bonusi za Gvardiola), riječ je o oko deset milijuna eura.

Kašnjenje bi bilo loše za ugled

No, sigurno je kako ne bi bilo lijepo da igračima kasne ugovorne rate iako nijedan od njih zbog toga ne bio u nemogućnosti platiti stanarinu ili napuniti benzinom spremnik svog skupog limenog ljubimca. No, ne bi bilo dobro za ugled kluba, redovna platežna moć plavih bio je uvijek jedan od argumenata kad se dovodilo igrače, tako se pokazivala sigurnost i stabilnost kluba. Ovako su plavi taj ugled koji uživaju u svijetu obranili i dalje slove kao redovni platiša.

Plavi su zasad doveli samo francuskog stopera Maximea Bernauera za 1,2 milijuna eura. No, još na kraju prošle sezone najavljeno je da će dolasci novih igrača ovisiti o odlascima, unaprijed se očito znalo da plavi ne mogu trošiti nešto što neće zaraditi. A osim spomenutog novca koji treba stići po raznim stavkama, može se očekivati, a tako nam kažu izvori iz Maksimira, prodaju vjerojatno tri od četiri "kapitalca" plavih (Livaković, Ivanušec, Šutalo, Petković). Važno je samo da kad se to dogodi, plavi imaju igrače koje namjeravaju dovesti. 

 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.