U Hajduku odlučili

Iz Fluminensea stiže 19-godišnji Higor, rođak slavnoga Kake

Foto: 'Tino Juric'
Iz Fluminensea stiže 19-godišnji Higor, rođak slavnoga Kake
18.12.2012.
u 07:49
Otkaze su dobili Jurica Vučko, Duje Špalj i Petar Bakotić, dok je Hariju Vukasu ponuđena pozicija prvog pomoćnika u Primorcu iz Stobreča
Pogledaj originalni članak

Od svih igrača na DVD-ima koje je iz Rio de Janeira donio sportski direktor Sergije Krešić, treneru Miši Krstičeviću najviše su se svidjeli mladi vezist Fluminensea Higor i napadač Matheus Carvalho. Higor Rodrigues Leite ima 19 godina, u sedam utakmica brazilskog prvenstva igrao je 177 minuta, a zanimljiva poveznica je to što je Higor rođak slavnog Kake. Kakin rođak u Poljudu, vijest je to koja dobro zvuči, s time da Higor tek treba pristati na dolazak u Poljud.

Ista je situacija sa 20-godišnjim Matheusom, u osam utakmica odigrao je 192 minute za momčad prvaka Brazila, a i njegov pristanak se čeka. S igračima koje će Fluminense poslati u Hajduk treba se postići dogovor do početka priprema. A Krešić je čekajući Brazilce objavio promjene u omladinskoj školi.

Otkaze su dobili Jurica Vučko, Duje Špalj i Petar Bakotić, dok je Hariju Vukasu ponuđena pozicija prvog pomoćnika u Primorcu iz Stobreča. Ondje će prvi trener biti Joško Španjić, Davor Mladina također se našao na listi nepoželjnih. Kako smo i najavili, na mjesto trenera juniora postavljen je Robert Jarni.

Brojni su oni koji se čude zašto je Krešić pomeo Vukasa i Vučka, koji su, prema svim ocjenama, radili odlično, kroz njihove ruke prošlo je dosta sadašnjih prvotimaca, a Hajdukovi kadeti i juniori pod njihovim vodstvom svuda su dobivali pohvale. Navodno je Krešić zamjerio Vukasu da ima previše "slobodnog hoda" u radu, a Vučkov otkaz objašnjen je ukidanjem mjesta pomoćnih trenera. Ima tu svega, Vukas se odavno zamjerio nekima koji su bliski Krešiću, a s Vučkom je slična situacija. Trener prve momčadi Mišo Krstičević poludio je zbog otkaza Petru Bakotiću, koji je, između ostalog, za njega skautirao protivnike i to je radio odlično.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VO
vojvo
11:20 18.12.2012.

zašto nigdje ne piše kolika če njima biti plača jer sumnjam da če igrači doči igrati za kikiriki kako sad igraju ovi mladići u hajduka , sigurno če biti i dva puta bolje plačeni nego domači dečki jer ovi u hajduka nikada ne cijene svoju dijecu