KOŠARKA

Iz Maksimira pod Toranj

06.11.2003.
u 00:00
CIBONA VIP S PAU ORTHEZOM OTVARA MEĐUNARODNU SEZONU Europske pobjede Dinama i Cibone, ima li što ljepše za naše navijače, kaže Josip Sesar
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Dva sportska ponosa Zagreba danas će imati međunarodne ispite. Fino raspoređeni termini utakmica omogućili su zagrebačkim kibicima da nazoče objema utakmicama. Nakon popodneva u Maksimiru, idealna večer zaokružila bi se utakmicom pod Tornjem.

Cibona VIP u sklopu prvog kola skupine A ugošćuje francuski Pau Orthez. Pobjeda je jedino što zanima momčad Dražena Anzulovića.

- Radi se o odličnoj momčadi koja znatno ovisi o raspoloženju graditelja igre Dragana Lukovskog. Odlični su Francuzi i u šutu, pa i na to moramo pripaziti. Foirest je u tome jako opasan. Ispod koša Pau ima Skelina, Juliana i Dubosa. Riječ je o dobroj momčadi, i sve će ovisiti o našoj obrani. Ona mora biti prava - kaže Josip Sesar, koji će nakon dvije sezone ponov igrati euroligašku utakmicu za Cibonu.

No, za Cibonin uspjeh trebat će i nešto napadačke smišljenosti. S te strane puno toga će ovisiti o igri visokih Ciboninih igrača. Pravi test danas će imati Joško Poljak, najviši Cibonin igrač, koji do sada nije pokazao previše. Okršaji sa Skelinom i Julianom odgovorit će na dio pitanja koje je do sada skrivao Poljakov igrački opus u Ciboni. Jurica Golemac oporavio se od ozljede mišića zbog koje je propustio utakmicu u Banjaluci i bit će na raspolaganju treneru Draženu Anzuloviću. No, za pravi Cibonin posao u centarskoj liniji bit će potrebna i veća minutaža i što manje osobnih pogreška Andrije Žižića.

Splitski centar, tvrde u klubu, nije po volji sudaca u Goodyear ligi, sudi mu se navodno svašta, pa bi Žiža baš u Euroligi mogao pokazati da može zaokružiti utakmicu na 25 do 30 minuta na parketu.

- Posljednji treninzi poslužili su nam kao priprema za Pau Orthez, sve znamo, samo to sada treba pretočiti na parket - najavljuje trener Anzulović.

Prvavi poticaj bila bi i puna dvorana.

- Nakon pobjede Dinama, vjerujem da će se navijači preseliti u našu dvoranu. Dvije pobjede u četvrtak, ima li što ljepše - naglasio je Josip Sesar uoči ovosezonske euroligaške premijere s Pau Orthezom.

TVRTKO PULJIĆ

Pogledajte na vecernji.hr